Welkom bij Nutricia voor jou | Inloggen
Gezonde recepten
zwanger, zwangerschap, in verwachting

Gezonde recepten

Zorg tijdens je zwangerschap voor voeding met veel onverzadigde vetzuren. Dit zijn de zogenaamde ‘goede vetten’. Deze zijn ook goed voor je baby! Bovendien profiteert je kindje er direct van. Alle voedingsstoffen die jij binnenkrijgt, gaan namelijk via de placenta naar hem toe. Als je straks borstvoeding geeft, krijgt je baby die voedingsstoffen binnen via je moedermelk.

Zet onverzadigde vetzuren uit vis op het menu

Uit onderzoek blijkt dat met name twee soorten onverzadigde vetzuren in moedermelk zitten: DHA en AA. Van deze twee typen vetzuren is aangetoond dat zij een positief effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van je kindje.
 

Hoe krijg je voldoende onverzadigde vetzuren binnen?

Onverzadigde vetzuren krijg je via voeding binnen. Je vindt ze bijvoorbeeld in olie, vloeibare bak- en braadproducten, vette vis, noten, pinda’s en zaden. Vooral vette vis (zoals haring, makreel, sardientjes en zalm) is een goede bron van DHA.
 

Onverzadigde vetzuren tijdens je zwangerschap

De hersenen van je baby beginnen pas echt goed te groeien als je ongeveer 6 maanden zwanger bent. En omdat onverzadigde vetzuren een positief effect hebben op het gezichtsvermogen en de hersenontwikkeling van je kindje, is het dus vooral belangrijk om in de laatste 3 maanden van je zwangerschap voldoende onverzadigde vetzuren te eten.
 

Onverzadigde vetzuren en borstvoeding

Ook als je kindje eenmaal geboren is, heeft hij behoefte aan onverzadigde vetzuren. Moedermelk is een natuurlijke bron van deze vetzuren. Je weet dan dus zeker dat je kindje hiervan voldoende binnenkrijgt.
 

Gezonde recepten

Hoe zorg je dat je baby tijdens je zwangerschap of in de periode dat je borstvoeding geeft, voldoende onverzadigde vetzuren binnenkrijgt? Probeer onderstaande recepten eens!
 

Gezonde ontbijt recepten

Gezonde lunch recepten

Gezonde tussendoortjes

Gezonde sappen

Tip!
Tip!
Hou tijdens het sporten rekening met het volgende: drink veel voor, tijdens en na het sporten.
Stel jouw vraag via: