Alle baby informatie van A tot Z

Baby (Allergieen en kwaaltjes)

Allergie├źn en kwaaltjes

Je baby groeit razendsnel. En waarschijnlijk gaat alles goed, maar het kan zijn dat je baby last heeft van kwaaltjes of allergie.

Allergieën

Bij het ontwikkelen van een allergie speelt erfelijkheid een rol. Heeft één van de ouders, een broertje of een zusje een allergie (gehad), zoals eczeem, hooikoorts, astma of voedselallergie? Dan heeft je kindje een verhoogde kans op het ontwikkelen van een allergie. Borstvoeding is de beste voeding voor je baby als hij een verhoogde kans heeft op allergie.

Allergieën en kwaaltjes

Allergie in de familie

Allergieën en kwaaltjes

Koemelkallergie herkennen

Allergieën en kwaaltjes

Oorzaak van koemelkallergie

Allergieën en kwaaltjes

De darmen en de weerstand

Goede bacteriën in de darm zijn belangrijk bij de ontwikkeling van het immuunsysteem van je baby. Hoe kan jij helpen bij de opbouw van die weerstand?

 
Lees meer

Voeding

Allergenenlijst Olvarit

Alles weten over eten; van het eerste hapje tot 36 maanden

Veel voorkomende babykwaaltjes

Je zult het waarschijnlijk herkennen aan het huiltje van je kindje. Het ene huiltje is namelijk het andere niet. Voor iedere behoefte heeft je kindje een eigen geluid. Voor eten en slapen bijvoorbeeld maar ook als je baby ergens last van heeft, zal hij gaan huilen. Bijvoorbeeld als hij last heeft van darmkrampjes of moeizame ontlasting.

Tool

Hoe kan ik mijn kindje helpen bij babykwaaltjes?

Doe de babykwaaltjestest, binnen 10 minuten krijg je tips van onze voedingskundigen waarmee je zelf je kleintje kunt helpen.

Allergieën en kwaaltjes

Krampjes

Allergieën en kwaaltjes

Moeilijke ontlasting

Allergieën en kwaaltjes

Tandjes krijgen

Allergieën en kwaaltjes

Wanneer zie ik resultaat bij andere voeding

Als je baby niet goed reageert op een bepaalde voeding en hij last heeft van bijvoorbeeld spugen of verstopping, kun je overstappen op een andere voeding.

Lees meer
Allergieën en kwaaltjes

Hongerige baby

Soms lijkt je kindje onverzadigbaar. Twee uur na voeding meldt hij zich alweer! Lees hier tips wat je kunt doen bij een hongerige baby.

Lees meer
Voeding

Welke flesvoeding kiezen

Borstvoeding is het allerbeste voor je kindje en dat geef je dan ook het liefst zo lang mogelijk. Maar als je overstapt op opvolgmelk of een combinatie van borstvoeding en opvolgmelk wil je daar graag meer over weten. Hier vind je informatie over onze opvolgmelk per leeftijd, hoe je deze bereidt en hoeveel flesvoedingen je kindje nodig heeft.

Lees meer

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!