Allergieën en kwaaltjes

Darmkrampjes

Natuurlijk wil je altijd het beste voor je kindje en borstvoeding is dat zonder twijfel. Maar er kan een moment komen dat je overgaat op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding. Overleg dan met je consultatiebureau of huisarts.

Heeft je kindje last van darmkrampjes?

Je kindje heeft voeding nodig, om te groeien en om elke dag weer iets nieuws te  leren. Maar helaas kan je kindje soms last krijgen van babykwaaltjes. Bijvoorbeeld als je kindje darmkrampjes krijgt. Dit komt vaker voor dan je misschien denkt: 42% van de baby’s heeft er last van. Voeding kan daarbij een belangrijke rol spelen. 

Wat kun je doen?

Het is als ouder heel vervelend om te merken dat je kindje pijn heeft, vaak huilt en bijvoorbeeld met z’n beentjes schopt. Meer dan de helft van de ouders ervaart darmkrampjes bij hun kindje als een groot probleem. Herken jij je hier in? Overleg dan met je consultatiebureau of huisarts. Soms kan voeding een oplossing bieden.

 
 
 
 
 
 
 
 

Vraag het je consultatiebureau of huisarts

Ze luisteren daar graag naar je verhaal en kunnen je helpen een goede oplossing te vinden voor de krampjes. Ze vertellen je meer over voeding en adviseren je wat het beste werkt voor jouw kindje. Zodat het hopelijk snel weer beter gaat.


Heb je vragen over de voeding van je kindje?

Natuurlijk kun ook contact opnemen met de Nutricia Kindervoeding Service. Onze voedingskundigen staan 24 uur per dag 7 dagen per week voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Allergieën en kwaaltjes

Hoe herken je darmkrampjes bij je baby?

  • Gebalde vuistjes.
  • Schoppen met de voetjes.
  • Aanhoudend huilen, huilbuien.
  • Rood of zelfs paars aanlopen in het gezicht.
  • Gasophoping, winderigheid.
  • Geen andere duidelijke reden voor het huilen.
  • (Soms) verstopping of diarree.

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.