Nutricia voor jou
Voeding

Koemelkallergie in de familie

Bij het ontwikkelen van een koemelkallergie speelt erfelijkheid een rol.

Allergie in de familie: kies de juiste voeding

Bij het ontwikkelen van een koemelkallergie speelt erfelijkheid een rol. Heeft één van de ouders, een broertje of een zusje een allergie (gehad), zoals eczeem, hooikoorts, astma of voedselallergie? Dan heeft je kindje een verhoogde kans op het ontwikkelen van koemelkallergie. Borstvoeding is de beste voeding voor je baby als hij een verhoogde kans heeft op koemelkallergie.

Allergieën en kwaaltjes

Oorzaak koemelkallergie

Bij het ontwikkelen van allergie speelt erfelijkheid een rol.

Lees meer

Een verhoogde kans op koemelkallergie.... wat nu?

Als je kindje een verhoogde kans heeft op het ontwikkelen van koemelkallergie, kun je tijdens het eerste levensjaar preventieve maatregelen nemen:
- Niet roken bij je baby.
- Je kindje uitsluitend borstvoeding geven.

In elk geval tot je baby minimaal zes maanden oud is. Als je overstapt op flesvoeding, gebruik dan een voeding op basis van een partieel eiwithydrolysaat vanaf de eerste fles. Ook als je slechts eenmalig flesvoeding geeft.

Voorkom vergissingen

Allergie in de familie? Overleg dan met je consultatiebureau of arts of een voeding op basis van een partieel eiwithydrolysaat geschikt is.


Allergieën en kwaaltjes

Allergie en onderzoek

Momenteel is Nutricia Research op zoek naar ouders met kindjes met een verhoogde kans op allergie. Meer informatie kun je vinden via onderstaande link. 

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 2,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!