Borstvoeding

Borstvoeding stimuleren

Meestal duurt het een aantal dagen voordat je borstvoeding goed op gang komt. Je kindje en jij moeten vaak even aan elkaar wennen

Hoe kun je borstvoeding stimuleren?

De productie van bosrtvoeding kun je stimuleren door: vertrouwen in jezelf te hebben! Dat is het belangrijkste. Als je baby is geboren, is het goed om hem binnen een uur aan jouw borst te leggen om de borstvoeding op gang te brengen. Dan is de voedingsreflex van je baby namelijk heel sterk. Daarnaast moet je natuurlijk leren hoe je je kindje aanlegt. Als je je baby goed hebt aangelegd, zie je alleen nog een stukje tepelhof boven je baby’s bovenlip. Zijn lipjes krullen naar buiten, zijn tongetje ligt onder je tepelhof en zijn kinnetje ligt stevig tegen je borst aan. Wil je zorgen dat borstvoeding geven een succes wordt, dan kunnen deze tips helpen:

  • goed voor jezelf te zorgen en voldoende rust te nemen. 
  • gezond te eten
  • minimaal twee liter per dag te drinken
  • je kindje regelmatig aan te leggen. 

Twijfel je of je baby wel voldoende voeding binnenkrijgt? Neem dan contact op met je consultatiebureau, arts of lactatiekundige. Zij kunnen je meer informatie geven. Meestal is er niets aan de hand en groeit je kindje voldoende van je borstvoeding.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 40

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?