Voeding

Extra vitamines tijdens borstvoeding

Met borstvoeding geef je je baby de beste start. Moedermelk bevat namelijk alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft. Toch heeft hij van sommige vitamines nog wat extra nodig, namelijk vitamine K en D.

Vitamine K voor een goede bloedstolling

Vitamine K zorgt voor een goede bloedstolling bij je kindje. Deze vitamine zit ook in moedermelk, maar toch heeft je kindje hier niet genoeg aan. Begin daarom met het geven van druppels als je baby een week oud is: dagelijks 150 microgram tot en met de 12e week. Je koopt deze druppels bij de apotheek of drogist.

Vitamine D voor sterke botten

Ook van vitamine D heeft je kindje extra nodig; 10 microgram per dag. Vitamine D helpt namelijk bij de opname van calcium in de botten. Ook dit geef je in de vorm van druppels en vanaf zijn eerste week. Je gaat hiermee door tot je kleintje vier jaar oud is. 


Voeding

Borstvoeding en immuunsysteem

Baby’s die borstvoeding drinken, krijgen via hun moeder antistoffen binnen.

Lees meer

Heb je als moeder supplementen nodig?

Als je gezond en gevarieerd eet, hoef je als moeder in principe geen extra vitamines te nemen. Supplementen zijn dus niet nodig. Mocht je ergens tekort aan hebben, bijvoorbeeld omdat je een donkere huid hebt en weinig in de zon komt (en je lichaam dus geen vitamine D aanmaakt), dan kan het geen kwaad je voeding aan te vullen. 


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.