Voeding

Wat mag ik eten tijdens borstvoeding?

Ik ben gestart met borstvoeding en ik heb gehoord dat je met bepaalde voedingsmiddelen moet opletten. Is dat waar?

Je zal regelmatig horen dat je met het eten van ajuin, look, paprika, kolen, sinaasappel,.. moet opletten als je borstvoeding geeft. Vele vrouwen eten alles zonder dat hun baby’tje hierop reageert. Natuurlijk is elk baby’tje anders en kan het zijn dat je kleintje reageert op een bepaald voedingsmiddel.

Let wel op, want krampjes komen ook voor bij baby’tjes die geen borstvoeding krijgen. Baby’s darmpjes zijn namelijk nog volop aan het ontwikkelen, waardoor er sommige baby’s last hebben van krampjes.

Als je merkt dat je baby’tje wel last heeft van krampjes bij het eten van een bepaald voedingsmiddel, dan kan je best even stoppen met dit te eten. Eet dus in het begin gewoon wat je gewend bent en zie dan wat je baby niet goed of minder goed verdraagt.

Door het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals look, vanille,.. zal de smaak en geur van je moedermelk lichtjes wijzigen. Dit kan zeker geen kwaad, op deze manier komt je baby al in contact met nieuwe smaken. Dit kan handig zijn de dag dat ze starten met vaste voeding.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over Introductie

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.