Nutricia voor jou

Feestelijk plezier: 6 tips om een gezellige, maar veilige kerst te vieren

Het voelt alsof 2020 een decennium heeft geduurd.. en soms is de feeststemming ver te zoeken als je je bedenkt dat door corona de kerst er helemaal anders gaat uitzien dan voorgaande jaren. Vooral als je het niet met je hele familie kunt vieren. Maar laat dit de sfeer niet verpesten! Er zijn tal van manieren om er tóch wat moois van te maken dit jaar, zowel voor jou als voor je kleintje(s).

Moeder en kind versieren de boom

Wij hebben wat tips bedacht waarmee je (ook) deze kerst speciaal kunt maken:

1. Versier je huis extra over de top dit jaar

Laten we het deze kerst extra gezellig in huis maken, aangezien we weinig de deur uit zullen gaan. Ook al mag je weinig gasten ontvangen, het blijven de feestdagen, en niets brengt je zo in de stemming als mooie kerstballen, kransen en gezellige lichtjes. Het gezellig maken in huis kan op allerlei manieren, jij bepaalt hoe ver je wilt gaan. Dus waarom niet over de top? Als jij, je partner en je kleintje(s) er maar blij van worden, dat is het belangrijkst! 

2. Maak een lijstje met nieuwe activiteiten voor de kerstdagen.

Of je nu een baby of peuter hebt, je kunt tijdens de Kerst veel plezier beleven aan nieuwe activiteiten die je misschien nog niet eerder met ze hebt gedaan. Maak van te voren een lijstje met dingen die je thuis met je kinderen kunt doen - bijvoorbeeld: een nieuwe puzzel leggen, een knutselwerkje maken, een toneelstukje opvoeren of nieuwe liedjes leren en zingen. Op deze manier hebben jij en je kindje(s) iets om naar uit te kijken. En door vooraf te plannen sta je niet plots voor de feestdagen zonder ideeën.

3. Organiseer een online feestavond

Omdat je niet al je vrienden en familie in levende lijve kunt zien, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen contact met ze kunt opnemen. Plan een gezellige videobel date in. Je kunt zo samen cadeautjes uitpakken, samen een favoriet recept bakken, je verkleden (lelijke kersttruien mogen dit jaar wel!) of doe bijvoorbeeld een online (kerst) quiz met leuke feitjes over je vrienden of familie. Om de videobel date kerst “official” te maken, kun je een leuke zelfgemaakte uitnodiging maken. Voorpret is vaak de leukste pret! 

 

Vader en kind samen voor Kerst

4. Zorg goed voor jezelf 

Het kan soms moeilijk zijn om voor jezelf te zorgen terwijl je voor anderen zorgt. Maar nu is het meer dan ooit belangrijk om gezond en uitgerust te blijven. Volgens de WHO is een gezond voedingspatroon heel belangrijk tijdens de corona pandemie. Wat we eten en drinken kan namelijk invloed hebben op je immuunsysteem. Ondanks dat het tijdens de feestdagen dé tijd is om te ontspannen en heel veel lekkers te eten, probeer toch om een gezond voedingspatroon aan te houden. Vergeet niet dat voldoende beweging en slaap ook goed zijn om je weerstand te ondersteunen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke winterwandeling buiten, hopelijk komt dat winterzonnetje ook nog tevoorschijn! 

5. Deel de vreugde

Voor veel mensen is kerst hét moment om iets voor een ander te doen. Je kan misschien minder vaak naar buiten om een goeie daad te doen, toch kan je anderen ook nu blij maken. Laat bijvoorbeeld een maaltijd bij iemand bezorgen, doneer bloed, betaal voor iemands boodschappen of geef je postbode een zakje kerstkransjes. Hoe groot of klein het ook is, het gaat om het gebaar.

6. Be safe!

Het wordt een kerst in kleine kring dit jaar.  Maar als we allemaal de adviezen van de overheid blijven volgen, kunnen we binnenkort weer iedereen knuffelen die ons lief is. Geniet van de feestdagen! 

KOAG/KAG - nr. 379-1220-5433.  

 
 
 

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!