Baby

Alle baby informatie van A tot Z

Het eerste hapje, een echte mijlpaal

Stopt je kindje zijn speelgoed in zijn mondje, sabbelt hij aan zijn vuistjes of houdt hij jouw eten nauwlettend in de gaten? Dan is je kindje klaar voor een nieuw avontuur: eten van een lepeltje! De eerste keer een hapje geven is een echte mijlpaal. Leuk en spannend tegelijk! Nieuwe smaken en structuren gaan het dagmenu van je kleine verrijken en zorgen voor een nieuwe stap in de ontwikkeling.

Het belang van het eerste hapje

Voor je kindje is het eerste hapje de start van de ontdekkingsreis naar de spannende wereld van vaste voeding. Als je je kindje vanaf het begin gezonde eetgewoontes aanleert, zal hij de rest van zijn leven blijven genieten van gezonde smaken. De voeding die je kindje nu nodig heeft, is alleen wel heel anders dan de voeding van jezelf. Laat je kindje vooral zijn eigen tempo bepalen, er is namelijk een hoop te leren als je nog nooit eerder vast voedsel hebt gegeten. Wist je trouwens dat je kindje bij het eten de spieren traint die hij later nodig heeft om te praten?

Voeding

5 Stappen Hapjesplan

In vijf stappen van de eerste hapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag!

Dagmenu's voor elke leeftijd

Om je te helpen, bij de introductie van bijvoeding en de nieuwe indeling van je dagschema, vind je op deze pagina voor verschillende leeftijden een dagmenu.

Voeding

Voedingsschema vanaf 8 maanden

Het voedingsschema van je kindje begint nu al behoorlijk op dat van jou te lijken. Maar je kindje heeft nog wel zijn eigen voedingsbehoefte.

Lees meer
Voeding

Voedingsschema vanaf 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je kindje al flink op weg om met het gezin mee te eten. Het dagmenu bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.

Lees meer