Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Het eerste hapje, een echte mijlpaal

Stopt je kindje zijn speelgoed in zijn mondje, sabbelt hij aan zijn vuistjes of houdt hij jouw eten nauwlettend in de gaten? Dan is je kindje klaar voor een nieuw avontuur: eten van een lepeltje! De eerste keer een hapje geven is een echte mijlpaal. Leuk en spannend tegelijk! Nieuwe smaken en structuren gaan het dagmenu van je kleine verrijken en zorgen voor een nieuwe stap in de ontwikkeling.

Het belang van het eerste hapje

Voor je kindje is het eerste hapje de start van de ontdekkingsreis naar de spannende wereld van vaste voeding. Als je je kindje vanaf het begin gezonde eetgewoontes aanleert, zal hij de rest van zijn leven blijven genieten van gezonde smaken. De voeding die je kindje nu nodig heeft, is alleen wel heel anders dan de voeding van jezelf. Laat je kindje vooral zijn eigen tempo bepalen, er is namelijk een hoop te leren als je nog nooit eerder vast voedsel hebt gegeten. Wist je trouwens dat je kindje bij het eten de spieren traint die hij later nodig heeft om te praten?

Dagmeu's voor elke leeftijd

Om je te helpen, bij de introductie van bijvoeding en de nieuwe indeling van je dagschema, vind je op deze pagina voor verschillende leeftijden een dagmenu.

Voeding

Voedingsschema's

Weet jij wat je kindje nodig heeft aan voedingsstoffen?

Lees meer
Voeding

Onverzadigbare baby

Soms lijkt je kindje onverzadigbaar. Twee uur na een voeding meldt hij zich alweer! Een hongerige baby kun je onbeperkt borstvoeding geven

Lees meer