Nutricia voor jou
Voeding

Tips bij koemelkallergie

Als duidelijk is dat je baby koemelkallergie heeft, dan is het belangrijk om de voeding van je kindje hierop aan te passen.

Wat kun je doen als je kindje koemelkallergie heeft?

De volgende tips kunnen je helpen: 

  • Geef je borstvoeding (eventueel in combinatie met flesvoeding), pas dan je eigen voeding aan. Vraag je huisarts om een verwijzing naar een diëtist voor advies over koemelkvrije voeding. 
  • Als je flesvoeding geeft (eventueel in combinatie met borstvoeding), is een voeding met gedeeltelijk geknipte eiwitten (zoals Nutrilon H.A. 2) niet meer voldoende om de klachten te behandelen. Dan is een speciale voeding nodig waarin de eiwitten helemaal gesplitst zijn, zodat er alleen nog maar hele kleine stukjes eiwit in voorkomen (dit noemen we volledig geknipt koemelkeiwit). Kindjes met een koemelkallergie kunnen deze hele kleine stukjes goed verdragen en de klachten nemen vaak binnen twee tot vier weken af. Nutrilon Pepti 2 is een dieetvoeding bij koemelkallergie en verkrijgbaar bij de drogist en apotheek. 
  • Geef je ook al hapjes? Zorg er dan voor dat deze voeding ook koemelkvrij zijn. Je kunt een allergenenoverzicht opvragen via Nutricia Kindervoedingservice.
Voeding

Welke flesvoeding moet ik kiezen

Borstvoeding is het allerbeste voor je kindje en dat geef je dan ook het liefst zo lang mogelijk. Maar als je overstapt op opvolgmelk of een combinatie van borstvoeding en opvolgmelk wil je daar graag meer over weten. Hier vind je informatie over onze opvolgmelk per leeftijd, hoe je deze bereidt en hoeveel flesvoedingen je kindje nodig heeft.

Lees meer

Voeding vergoed door de zorgverzekeraar

Stap nooit op eigen initiatief over op een andere voeding, maar overleg met je consultatiebureau of huisarts. Zij kunnen de voeding voorschrijven, waardoor je de kosten voor de voeding kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Als je overstapt op een dieetvoeding bij koemelkallergie, zoals Nutrilon Pepti 2, zullen de klachten vaak binnen twee tot vier weken minder worden.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 5,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!