Lifestyle

8 redenen om lekker met je baby op vakantie te gaan!

Je zwangerschap is voorbij, maar waarschijnlijk is je lijf nog aan het ‘ontzwangeren’. Daarnaast zijn jullie nog maar net gewend aan je nieuwe, soms hectische, bestaan als ouders. Misschien dat je er niet direct aan denkt om op vakantie te gaan met je kleine baby. Maar wij geven je 8 redenen om dat nu juist wel te doen!

Reden 1: Quality time!

Zwangerschap is voor de meeste vrouwen een impactvolle tijd. In eerste instantie verandert alleen je figuur, maar al snel staat je leven op zijn kop. Vaak moeten partners al snel na de bevalling weer aan het werk en neem de moeder de volledige zorg overdag op zich. Er zijn dus best een hoop dingen waar jullie aan moeten wennen. Een eerste vakantie als kersvers gezinnetje is dan ook ideaal om even volop de tijd voor elkaar te nemen.

Zo kan het heel fijn zijn om samen te praten over wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd en hoe jullie dat allebei hebben ervaren. Op vakantie kun je de tijd nemen om van elkaar en je gezinnetje te genieten zonder de dagelijkse beslommeringen. Al blijft het luiers verschonen natuurlijk wel gewoon doorgaan :-).

Reden 2: Making memories

‘Herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken’ luidt een terechte quote. Voor je het weet kruipt je kleintje de kamer door, ren je hem achterna in de supermarkt en breng je hem voor het eerst naar de basisschool. Je kindje ontwikkelt zich razendsnel in de eerste jaren en niets is leuker dan mooie herinneringen te maken in iedere fase. Op vakantie heb je net even wat meer tijd en gelegenheid om precies dat te doen!

Tip: Om de nieuwe herinneringen tastbaar te maken, kun je een mooi fotoboek maken van jullie allereerste reis samen. Dit kan natuurlijk ook gewoon digitaal. Say cheese!

Reden 3: No stress

Hadden we al gezegd dat een zwangerschap en het ouderschap best pittig kunnen zijn? ;) Er komen heel veel nieuwe dingen op je af en dat kan soms best wat stress veroorzaken.

Even weg uit je eigen vertrouwde omgeving zorgt er vaak direct voor dat je zelf wat meer ontspannen bent. Kindjes zijn gevoelig voor spanning, dus ook voor je baby is het goed als jij ontspannen bent en de tijd kunt nemen om samen te relaxen en te knuffelen.

Reden 4: Ontwikkeling van je baby

Een andere omgeving is heel goed voor de ontwikkeling van je baby. Op een nieuwe plaats zijn namelijk ook nieuwe dingen te ontdekken, te voelen en te proeven. Het klimaat kan anders zijn, het eten, de taal. Misschien gaat hij wel voor de eerste keer in het zwembad spetteren of zal hij voor het eerst zandkorrels in zijn handjes voelen. Houd in elk geval die camera maar in de aanslag voor de schattige foto’s :-).

Een groot voordeel is ook, dat er in andere omgevingen ook weer nieuwe onschuldige bacteriën te vinden zijn die het immuunsysteem van je kleintje leren wat goed is en wat niet.

Meer weten over uitjes met je baby op je eerste vakantie? Je leest ze hier.

Reden 5: Voordelig

Vakanties kunnen best een uitgave zijn. Hoe groter je gezin wordt en hoe ouder je kindje is, des te meer geld een tripje kan gaan kosten. Gelukkig kunnen kleintjes onder de 2 jaar goedkoper reizen en soms zelf gratis mee, bijvoorbeeld als je gaat vliegen! Veel bestemmingen bieden ook gratis kinderbedjes en stoeltjes aan, dus ook hier bespaar je. Dat is mooi meegenomen.

Tip: Als je een aparte kamer hebt waar je baby kan slapen, dan hebben jullie zelf ook wat ruimte om ’s avonds samen te ontspannen zonder ‘sssttt, de baby’ tegen elkaar te fluisteren ;). 

Reden 6: Lekker mobiel

Omdat je baby nog zo klein is, kun je hem op allerlei manieren meenemen. Als je een kinderwagen, draagzak of een maxi-cosi meeneemt kun je een groot deel van de activiteiten doen die je normaal gesproken gewend bent. 


Als je baby een goede slaper is kun je er zelfs tijdens zijn slaapjes lekker op uit gaan. Een wandeling door het bos of in de duinen, even shoppen in de stad of heerlijk uit eten, alles is nog mogelijk als ze nog klein zijn.

Geniet ervan nu het nog kan, als ze wat groter zijn dan worden de slaapjes minder vast en dan ben je waarschijnlijk iets minder flexibel met uitstapjes.

Reden 7: Spaar je vakantiedagen

Als je tijdens je zwangerschapsverlof besluit om nog even lekker op vakantie te gaan bespaar je vakantiedagen. De dagen die je hiermee opspaart zijn dan weer reuze handig om later in het jaar te gebruiken voor een dagje ontspanning voor jezelf of extra knuffeltijd met je kleintje.

Reden 8: Meet & greet

Misschien heb je wel familie of vrienden ver van je vandaan, of zelfs in het buitenland wonen, die je een paar dagen wilt gaan bezoeken. Het is dan niet alleen lekker vertrouwd, je hebt waarschijnlijk ook direct een paar extra handen die je kunnen helpen met de verzorging van je kleintje. Omdat deze familie of vrienden wat verder weg wonen, is de kans groot dat ze het heerlijk vinden om zoveel tijd door te brengen met jullie en met je kindje. Een perfecte manier van ontspanning en gezelligheid.

Ben jij je koffers al aan het pakken?
Klik hier voor een handige checklist voor je eerste vakantie met je kindje.

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.