Lifestyle

Waarom huilt mijn kindje?

Huilen is een van de weinige manieren die een baby heeft om te communiceren.

Wat zijn mogelijke oorzaken van huilen?

Huilen is een van de weinige manieren die een baby heeft om te communiceren. Als je baby veel huilt, kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken vind je hieronder.


Krampjes en huilen

Huilt je baby ontroostbaar, trekt hij zijn beentjes op en is hij erg onrustig na de voeding? Dan is de kans groot dat hij last heeft van krampjes. De eerste drie maanden zijn krampjes de grootste oorzaak van huilen. Als je de indruk hebt dat je baby huilt omdat hij last heeft van krampjes, is het slim niet extra te voeden. Hoewel vlak na het voeden je baby even stil kan zijn, verergert extra voeden de krampjes juist. Geef je flesvoeding en vermoed je dat jouw kindje inderdaad last heeft van krampjes, dan kun je Nutrilon Omneo proberen. Dit is een dieetvoeding bij krampjes of moeizame ontlasting. Als je denkt dat er iets anders aan de hand is, raadpleeg dan je arts of het consultatiebureau.


Honger en huilen

Een andere oorzaak van het huilen kan honger zijn. Als het lijkt of je kindje onverzadigbaar is, onrustig is en huilt op een zeurderige toon, kan het zijn dat er sprake is van een zogenaamde regeldag.In dat geval wordt je baby regelmatig wakker. Het is niet duidelijk waarom sommige baby’s meer voeding nodig lijken te hebben dan anderen. Borstvoeding kun je onbeperkt geven, omdat deze zich voortdurend aanpast aan de behoefte van je baby. Bij flesvoeding is dit een ander verhaal. Kijk voor meer informatie op de pagina over ‘hongerige baby’s’.


Koemelkallergie en huilen

Huilen is één van de vele (en soms vage) klachten die kunnen wijzen op een koemelkallergie. Uiteraard moeten er nog meer symptomen zijn voordat gesproken kan worden over een koemelkallergie.


Oncomfortabel gevoel en huilen

Een oncomfortabel gevoel kan er ook voor zorgen dat je baby gaat huilen. Zo kan het zijn dat je kindje het te warm of juist te koud heeft, zenuwachtig of onrustig is, of gewoon graag geknuffeld wil worden. Ook kan hij last hebben van het licht of bepaalde geluiden uit de omgeving. Daarnaast kan een windje dat dwars zit of een vieze luier leiden tot huilen.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.