Lifestyle

Het is zover: weer aan het werk

Komt de dag dat je weer gaat werken dichterbij? Dan is het nu een mooi moment om alvast een beetje te gaan wennen aan tijd zonder je kindje. Breng je kindje bijvoorbeeld eens een paar uurtjes naar opa en oma. Goed voor je kindje, leuk voor opa en oma en natuurlijk lekker voor jezelf. Jij hebt even je handen vrij om dingen in huis te doen. Of natuurlijk om eens even naar de kapper of schoonheidsspecialiste te gaan. Geniet ervan!

Intakegesprek en wenmomenten

Gaat je kindje naar een gastouder of kinderdagverblijf? Meestal heb je dan een uitgebreid intakegesprek over de gewoontes van je kindje. Daarin bespreek je bijvoorbeeld wanneer je kindje slaapt en wanneer hij zijn voedingen krijgt. Maar ook welke wensen je hebt als het gaat over de verzorging van je kleintje. Vraag of de opvang een goede koelkast heeft waarin je je moedermelk kunt bewaren. Dan weet je zeker dat je kindje op het dagverblijf of bij de gastouder ook zijn vertrouwde melk krijgt. Voordat je kindje officieel start bij de opvang, heeft hij meestal één of twee ‘wenmomenten’. Hij kan dan alvast kennismaken met zijn nieuwe omgeving. En omdat je nog niet hoeft te werken, kun je je kindje in alle rust wegbrengen en er eventjes bij blijven. Dan zie je meteen hoe de leidsters met jouw kindje omgaan. Dat geeft je vast een gerust gevoel!

Contact met je werk

Het is ook verstandig om alvast contact op te nemen met je werkgever. Waarschijnlijk hebben jullie een datum afgesproken waarop je weer aan het werk gaat. Bespreek met je werkgever of die datum voor jou nog altijd haalbaar is of dat je misschien wat vakantiedagen of ouderschapsverlof wilt opnemen. Heb het ook over je takenpakket en jullie wederzijdse verwachtingen. Het is daarnaast goed om aan te geven dat je tijd nodig hebt om weer op te starten. Je zult straks vast even moeten wennen aan je nieuwe ritme.

 

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 2 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.