Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Hoe kun je muziek gebruiken om je kind te stimuleren?

Samen met papa dansen − het leukste wat er is! Als hij me vasthoudt, beweeg ik lekker mee. Alles wat je samen doet, is leerzaam voor je kind. Het stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling en jullie onderlinge contact. En het is nog leuk ook! Hoe kun je muziek gebruiken om je kind te stimuleren?

Waarom is bewegen op muziek leerzaam?

Waarom is bewegen op muziek leerzaam?

Wist je dat een baby gevoelig is voor muziek en geluiden? Van jongs af aan leert een baby geluiden te onthouden, zoals het timbre en ritme van een stem die uniek is. Zo leert hij of zij al heel snel de stem van de vader en moeder herkennen. En ook voor muziek hebben jonge kinderen een goed geheugen.

Het ene kind is muzikaler van aanleg dan het andere, want muzikaliteit is voor een deel genetisch bepaald. En de ene ouder heeft natuurlijk ook meer affiniteit met muziek dan de andere. Maar daarbij is het natuurlijk ook belangrijk welke ervaringen je kind opdoet met muziek. Vrijwel alle jonge kinderen genieten van muziek en van dansen op muziek. Ze worden er vrolijk van, zeker als jij meedoet. Ze leren er ook veel van: niet alleen door het bewegen, maar ook qua taal.

Voor echt dansen is een baby in de fase van 9 tot 18 maanden nog te jong. Dat komt pas op de leeftijd van 1,5 tot 2 jaar. Maar door het lekker meedoen krijgt dit kind wel een positieve reactie van papa, en zal daarom een volgende keer weer lekker meebewegen. 


Vrijwel alle jonge kinderen genieten van muziek en het dansen erop. Naast leuk is het nog leerzaam ook!

Hoe kan jij muziek inzetten?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 9 maanden