Ontwikkeling

Handige handjes

Speeltjes die geluid maken hebben vaak een grote aantrekkingskracht op kinderen. Kijk maar hoeveel moeite dit ene meisje doet om naar haar rammelaar te kruipen en die te pakken. En hoe geconcentreerd het andere meisje met haar speelgoed speelt. Hoe kun je het spelen van je kind stimuleren door spelen?

Hoe verloopt de ontwikkeling van de handjes?

Voor baby’s vanaf 6 maanden is het fijn als ze het speeltje met één handje kunnen vastgrijpen omdat ze zich vaak met de andere hand in balans moeten houden. Het eerste meisje demonstreert prachtig de ‘cleopatrahouding’: liggend op een zij, steunend op een arm en met de andere arm los.

Het tweede meisje kan al behoorlijk goed zitten en haar rompbalans bewaren. Dat maakt haar handjes vrij en dat zie je: ze kan het speelgoed van hand tot hand pakken en is het echt aan het ontdekken. 


Baby’s beginnen met het oppakken van speeltjes met één hand en vervolgens leren ze het speelgoed van hand tot hand te pakken.

Hoe kun jij deze ontwikkeling stimuleren?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6 maanden