Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Nadoen

Nadoen is het toverwoord in deze leeftijdsfase. Telefoneren is bijvoorbeeld heel leuk om na te doen. Aan je oor die telefoon en kletsen maar met opa of oma. En kan je kind ook al op een fluitje blazen, de tanden poetsen of met een liedje meedoen?

Hoe draagt nadoen bij tot de ontwikkeling?

Je dreumes wil vanaf 12 maanden alles doen wat jij ook doet! Zie je de focus van de kinderen in dit filmpje? Ze houden hun ouders heel goed in de gaten en proberen ze precies na te doen. Oefening baart kunst; dat zie je heel goed bij het meisje dat op een fluitje probeert te blazen. Uiteindelijk lukt het om muziek uit het fluitje te krijgen. Goede manier om de mondspieren te trainen! Wist je trouwens dat kinderen op deze leeftijd ook al heel goed door een rietje kunnen drinken?

Het samen tandenpoetsen is een mooi voorbeeld van wat ook wel ‘relationeel spel’ wordt genoemd. Eerst doet de moeder het voor, dan probeert het kind het zelf en uiteindelijk gaat het ook de tanden van moeder poetsen. Nadoen stimuleert de mentale en motorische ontwikkeling.


Kinderen doen anderen graag na. Nadoen stimuleert de mentale en motorische ontwikkeling.

Hoe kun jij deze ontwikkeling ondersteunen?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 12 maanden