Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Op de foto!

Als mama of papa de telefoon of het fototoestel pakt, ga ik er goed voor zitten en laat ik trots mijn lach zien. Soms komt er namelijk een grappig lichtje of geluid uit de camera. En het is gewoon leuk dat iedereen naar me teruglacht. Dat maakt dat ik het de volgende keer weer doe!

Waarom reageren baby’s op de camera?

Opvallend dat een kind al op deze jonge leeftijd ‘poseert’ voor de camera. Hoogstwaarschijnlijk snapt het nog niet echt dat er een foto wordt gemaakt. Maar er gebeurt natuurlijk wel veel op het fotomoment: men kijkt en lacht naar het kind, zijn aandacht wordt getrokken en misschien maakt de camera wel geluid of zie je een lichtflits. Dat is allemaal heel interessant voor een baby vanaf 9 maanden. Het is vast niet de eerste keer dat dit gebeurt bij de baby uit het filmpje. Je merkt dat hij al heeft geleerd om lachend te reageren op een camera. Het is een goed voorbeeld van leren door belonen: wanneer je als vader of moeder blij reageert op zijn big smile, dan zal je baby de volgende keer waarschijnlijk weer zo reageren.


Kinderen leren de omgeving kennen door plaatjes in prentenboekjes te bekijken.

Wat kun jij doen?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 9 maanden