Ontwikkeling

Pakken & zitten 6 tot 9 maanden

Pakken wat je pakken kan Rekken en strekken, een diepe zucht van inspanning… Gelukt! Het speeltje is opgeraapt van de grond. Nu kan deze vrolijke baby er lekker mee spelen. Hoe kun je je kind helpen speelgoed te pakken?

Hoe hangen pakken, zitten en balans samen?

Kinderen vanaf 6 maanden kunnen meestal nog niet zo goed zelfstandig zitten, maar ze willen wél heel graag de wereld verkennen en om zich heen kijken. Als je baby nog niet zelf kan zitten, is het voor hem of haar moeilijk om de balans te bewaren en dan ook nog iets te pakken. Omdat deze baby op schoot zit, lukt het wél om zich helemaal uit te rekken en het speeltje te pakken. Dat gebeurt heel geconcentreerd en vol aandacht. De beloning is er meteen: lekker schudden met het speeltje.

Wanneer jouw baby nog niet zelf kan zitten, is het voor hem of haar moeilijk om de balans te bewaren en tegelijkertijd iets te pakken.
Wat kun jij doen?

Neem je baby op schoot en laat hem of haar lekker zitten en rondkijken. Daag je kind uit door een speeltje binnen handbereik neer te leggen en het te laten pakken. Jij helpt om de balans te bewaren. Je kunt ook 2 speeltjes neerleggen en kijken voor welk speeltje je kind een voorkeur heeft. Of leg het speeltje steeds wat verder weg: laat je kind maar lekker rekken en strekken!

De voeding van je kindje speelt hier ook een rol


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.