Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Spelen en motoriek

Een dreumes heeft het druk: de hele dag spelen, leren en onderzoeken. Hier zie je zo’n kleine ondernemende dame in actie. Spelen met een bal, puzzelen, aankleden: wat leert ze er allemaal van?

Hoe draagt spelen bij aan de ontwikkeling?

Op deze leeftijd zijn kinderen heel actief en dol op samen spelen. Je ziet hoe dit meisje geniet van het spelen met de bal. Het is een spel van geven en nemen, en juist dat geven is een belangrijke groeistap. Eerst neemt een kind namelijk alleen maar. Vanaf 12 maanden ontstaat het besef dat ze ook iets kan geven.

In puzzelen is ze nog niet zo bedreven, maar je ziet dat de vader haar stimuleert en prijst. Dat zorgt dat ze er plezier in heeft en blijft oefenen tot het lukt. Op deze leeftijd is speelgoed waar je iets in kunt stoppen en het er weer uit kunt halen echt favoriet.

Wat dit meisje erg goed kan, is de muts op haar hoofd zetten. Voor een jong kind is dat een lastig karweitje, vanwege de motoriek en de coördinatie die het vraagt. Bij dit meisje is de coördinatie al zover gevorderd dat ze het voor elkaar krijgt. Ze heeft het vast al vaak geoefend. 


Spelend zorgen voor een goede motoriek.

Waarmee kun je de ontwikkeling van de motoriek ondersteunen?


Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 12 maanden