Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Voorlezen aan je kindje

Voorlezen is niet alleen heel gezellig, je kind leert er heel veel van. Luisteren naar nieuwe woorden, dingen aanwijzen en geluiden nadoen van dieren. Dit meisje krijgt er geen genoeg van.

Wanneer begint het meedoen met voorlezen?

Het ene kind kan zich sneller concentreren op een prentenboek dan het andere kind. Gemiddeld begint dit vanaf 12 maanden. De meeste kinderen gaan ongeveer op de leeftijd van 1,5 jaar bij het voorlezen van prentenboeken echt actief meedoen. Dit meisje is met 13 maanden snel voor haar leeftijd als het gaat om aandachtig kijken in een prentenboek en geluiden maken bij afbeeldingen. Het is goed mogelijk dat haar ouders dit al vaak met haar hebben gedaan. Samen lezen is een manier om spelenderwijs heel veel te leren. “Waar zitten je oren?” Dit meisje weet het al. Je eigen lichaam leren kennen en je neus, buik, mond en ogen kunnen aanwijzen, hoort bij de ontwikkeling van een kind. Op een consultatiebureau wordt er vaak naar gevraagd. Als een kind op jonge leeftijd leert langere tijd aandacht voor iets te hebben, zal 


Jouw kindje leert heel veel als jij hem of haar voorleest en laat meedoen.

Lees hier over hoe jij kunt meedoen met voorlezen stimuleren?

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 12 maanden