Voeding

Doorslapen en bijvoeding

Is jouw kindje tussen de 4-6 maanden oud en wil hij ineens wat meer drinken? Of wordt hij ’s nachts wakker terwijl hij al lekker doorsliep?

Doorslapen 

Dan is je kindje waarschijnlijk toe aan zijn eerste hapjes. Ook als hij regelmatig dingen in zijn mondje stopt, op zijn vuistje zuigt of smakgeluidjes en hapbewegingen maakt, wil je kindje je waarschijnlijk duidelijk maken dat hij wel eens wat anders lust dan alleen melk. Dit is de eerste stap van de spannende ontdekkingsreis naar vaste voeding!Elk kindje heeft zijn eigen tempo. De één lust al wat rijstebloem als hij net 4 maanden is, terwijl de ander met 5 maanden nog heel tevreden is met zijn vertrouwde melk. Hoe weet je nu wanneer je kindje klaar is voor zijn eerste hapje? Meestal laat je kindje dit duidelijk blijken. Zo merk je misschien dat je kindje de laatste tijd wat meer wil drinken, lijkt hij aan de melkvoeding niet meer genoeg te hebben, of wordt je kindje ‘s nachts wakker terwijl hij daarvoor altijd lekker doorsliep. Al deze signalen geven aan dat je een start kunt maken met vaste voeding.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?