Voeding

Het eerste hapje stappen plan

Het eerste hapje is een echte mijlpaal. Leuke en spannend tegelijkertijd. Je kindje leert vanaf nu te wennen aan vast voedsel.

Eerste Hapje Stappenplan

Het eerste hapje is een echte mijlpaal. Leuke en spannend tegelijkertijd. Je kindje leert vanaf nu te wennen aan vast voedsel. Dat gaat het beste op zijn eigen tempo; hapje voor hapje. Om je te helpen, heeft Nutricia een stappenplan gemaakt. We wensen je veel plezier tijdens deze ontdekkingstocht. En…vergeet niet je fototoestel binnen handbereik te houden. De eerste hapjes leveren vaak geweldige plaatjes op!


Eerste stapje: Bambix Rijstebloem

Start met vaste voeding voor je kindje met Bambix Rijstebloem. Voeg bijvoorbeeld 2 à 3 eetlepels toe aan de laatste fles afgekolfde melk zodat je baby met een goed gevulde maag de nacht in gaat. Rijstebloem is de ideale eerste kennismaking met vastere voeding voor je kindje. Gebruik wel een papspeen of 3-standenspeen, zodat de vlokjes van de pap de speen niet verstoppen.


Tweede stapje: enkelvoudige smaken

Als je baby goed reageert op rijstebloem, kun je met groente- en fruithapjes beginnen. Het maakt niet uit of je met groente of met fruit begint. Kies wel eerst voor enkelvoudige smaken zoals peer, banaan, worteltjes of bloemkool. Geef dezelfde smaak een aantal dagen achter elkaar en probeer daarna telkens weer een nieuwe smaak. Variatie is in deze fase heel belangrijk.

Bekijk de top 10 van gezonde hapjes

.


Derde stapje: smaken combineren

Je kindje heeft nu een aantal pure groente- en fruitsmaken leren kennen. Gaat dit goed? Dan kun je gemengde smaken proberen en lekker gaan combineren. Geef bijvoorbeeld worteltjes met aardappel of bruine bonen met appel.


Vierde stapje: op naar een echte maaltijd!

Vanaf 6 maanden mag je kindje ook vis, vlees, kip, ei en granen zoals tarwe. Als je een vegetarisch eetpatroon aanhoudt, dan zijn peulvruchten een goed alternatief. Met zijn eerste, echte maaltijd krijgt je kindje ook goede bouwstoffen zoals ijzer binnen.


Download het 5-stappen Hapjesplan

Het hapjesplan is speciaal ontwikkeld om jou en je kleintje te helpen de overstap naar vaste voeding te maken in 5 stappen.

Download hier >

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3,5 maand