Nutricia voor jou
Voeding

De eerste verjaardag: een bijzonder moment

Het is alweer een jaar geleden dat je kindje geboren werd. Hij is nu officieel een dreumes: wat is de tijd gevlogen en wat heeft hij al veel geleerd. Reden voor een feestje! Je kindje beseft nog niet wat 'verjaardag' betekent. Maar hij voelt door alle opwinding en verjaardagsdrukte wel dat er iets speciaals aan de hand is. Hoe maak je er voor je dreumes een feestelijke dag van?

Bezoek

Verjaardagsvisite mag natuurlijk niet ontbreken. Jouw jarige job zal het middelpunt van de aandacht zijn. Die aandacht en andere kindjes om mee te spelen zijn leuk, maar kunnen ook erg vermoeiend zijn. Plan het bezoek daarom zo dat het niet te onrustig is voor je kindje. Nodig niet te veel mensen tegelijk uit en houd rekening met het dagritme van je kleine. Zorg dat hij voldoende rust en slaap krijgt. En maak je geen zorgen als het toch een beetje te druk voor hem wordt; een middagslaapje doet wonderen. 

Verjaardagssfeer

Slingers en ballonnen zorgen voor een echte verjaardagssfeer. Je kindje zal deze felgekleurde versieringen prachtig vinden. En ze zijn ook nog leuk om samen mee te spelen. Blaas de ballon niet te hard op. Mocht er toch eentje knappen, ruim dan direct de resten op. Dan kan je kleine het niet in zijn mondje stoppen. Een stukje verjaardagstaart hoort er natuurlijk ook bij. Zorg ervoor dat er geen harde stukken of noten in de taart zitten, zodat je kindje er veilig van kan genieten. Vergeet niet om foto's te maken van alle speciale momenten op de verjaardag. 

Cadeautjes

Het uitpakken van cadeautjes is voor je kleine soms nog leuker dan de cadeaus zelf. Pak ze gezellig samen uit. Als de cadeautjes voor onrust zorgen, kun je een gedeelte wegleggen. Dan kan de jarige er de rest van de week over doen om al het nieuwe speelgoed te ontdekken. Je wilt het beste voor je kind, ook als het om speelgoed gaat. Daarom enkele nuttige cadeautips:
Pas op voor speelgoed met losse onderdeeltjes.
Trekdieren, duwkarren en loopauto’s zijn een leuke manier om de wereld kruipend en lopend te ontdekken. 
Prentenboeken zijn mooi om samen te bekijken en stimuleren de fantasie.
Badspulletjes en drijvende beestjes maken het leuker om in bad te gaan.
Stapelspeeltjes, zoals blokken, zijn leuk om mee te bouwen en experimenteren.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 10,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!