Voeding

Herken jij de signalen

Stopt jouw kindje regelmatig dingen in zijn mondje en zuigt hij op zijn vuistje? Of maakt hij smakgeluidjes en hapbewegingen?

Dan wil je kindje je waarschijnlijk duidelijk maken dat hij wel eens wat anders lust dan alleen melk. Als kindjes tussen de 4 en 6 maanden oud zijn, krijgen zij namelijk behoefte aan hun eerste hapjes. Dit is een belangrijke fase want je kleintje oefent met zijn eerste hapjes de spieren die hij nodig heeft om te praten. En hij leert dat er verschillende smaken bestaan.Voor je baby, maar ook voor jou, is de kennismaking met de eerste echte hapjes een grote stap. Want tot nu toe dronk je baby alleen maar melk. Het verschilt per kindje wanneer het moment voor het eerste hapje daar is. Maar hoe weet je nu wanneer jouw baby er klaar voor is?

Voeding

5 Stappen hapjesplan

In 5 stappen van de eerste hapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag!


Duidelijke signalen

Je kindje kan nog niet praten, maar met duidelijke signalen laat hij merken dat hij eens wat anders dan melk wil proberen. Hij zuigt bijvoorbeeld op zijn vuistje en stopt regelmatig dingen in zijn mondje. Misschien valt het je op dat je kleintje wat meer wil drinken dan voorheen. Of wordt hij ’s nachts wakker terwijl hij daarvoor lekker de hele nacht doorsliep? Dan is het tijd om een start te maken met de eerste hapjes. Heeft je kindje ineens erg veel interesse voor jouw eten of maakt hij hapbewegingen en smakgeluidjes? Ook dat kan een teken zijn dat je kindje best eens wat anders dan melk wil proberen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?