Nutricia voor jou
Voeding

Hoeveel voeding na 6 maanden?

Vanaf 6 maanden verandert er veel in de voeding van je kleine. Eerst bestond zijn dagmenu voornamelijk uit borstvoeding en nu hapt hij al flink van zijn lepel.

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Voor borstvoeding geldt nog steeds dat je je kindje op verzoek mag voeden. Als er een moment komt dat je wilt overstappen op opvolgmelk, overleg dit dan met je consultatiebureau of arts. Hoeveel flesvoeding je kleine vanaf 6 maanden nodig heeft, is onder andere afhankelijk van zijn gewicht en lengte. Daarnaast zijn er kinderen die minder vaak drinken en kindjes die juist wat vaker drinken. De voedingsbehoefte en het voedingsritme verschilt dus per kindje.

Overleg met het consultatiebureau of je arts om te bepalen hoeveel flesvoeding jouw kindje nodig heeft vanaf 6 maanden. Je kan hierbij het volgende voedingsschema als leidraad gebruiken:

voedingstabel Nutricia hoeveel melk na 6 maanden

Steeds wat meer hapjes

Vanaf 6 maanden kun je de hoeveelheid vaste voeding geleidelijk gaan uitbreiden. Je kunt alvast gaan oefenen met het geven van stukjes brood en het groentehapje begint al echt op een complete maaltijd te lijken. De dag kun je goed starten met het geven van een bordje pap als ontbijt en een fruithapje tussendoor. Van 4 keer melkvoeding en een paar hapjes per dag, ga je naar een dagmenu met 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd) en 3 tussendoortjes. We snappen dat het best lastig is! Wil je dat we meekijken met het voedingsschema van jouw kleine? Neem dan gerust contact op met onze voedingskundigen van Nutricia Kindervoedingservice. Je kunt ons altijd bellen, mailen of whatsappen!

Melk bij de boterham

Eet je kindje een boterham bij de lunch? Geef je kindje hierbij borstvoeding of een flesje opvolgmelk.

 

KOAG/KAG - nr: 379-1018-1674  

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!