Voeding

Hoeveel melk na 6 maanden

Vanaf 6 maanden verandert er veel in de voeding van je kleine. Eerst bestond zijn dagmenu voornamelijk uit melkvoeding en nu hapt hij al flink van zijn lepel.

Steeds wat minder melk

Vanaf 6 maanden kun je de hoeveelheid melkvoedingen geleidelijk aan gaan afbouwen en de hoeveelheid vaste voeding gaan uitbreiden. Je kunt alvast gaan oefenen met het geven van stukjes brood en het groentehapje begint al echt op een complete maaltijd te lijken. De dag kun je goed starten met het geven van een bordje pap als ontbijt en een fruithapje tussendoor. Van 4 keer melkvoeding en een paar hapjes per dag, ga je naar een dagmenu met 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd) en 3 tussendoortjes.In onze voedingsschema's kun je stap voor stap zien hoe je de hapjes kunt uitbreiden en de melkvoedingen kunt afbouwen. We snappen dat het best lastig is! Wil je dat we meekijken met het voedingsschema van jouw kleine? Neem dan gerust contact op met onze voedingskundigen van Nutricia Kindervoedingservice, je kunt ons altijd bellen, mailen of chatten!

Melk bij de boterham

Eet je kindje een boterham bij de lunch? Dan kan de fles tussen de middag vervangen worden door een (tuit)beker met opvolgmelk 2. Tot 12 maanden is een halve liter opvolgmelk 2 per dag voldoende.