Nutricia voor jou
Voeding

Flesvoeding schema: hoeveel vanaf 6 maanden?

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Als er een moment komt dat je wilt overstappen op flesvoeding, overleg dit dan met je consultatiebureau of arts.

Hoeveel flesvoeding heeft je kindje dagelijks nodig?

Ieder kindje is anders. Ook na 6 maanden heeft je baby nog geen vast voedingsritme. Hoeveel flesvoeding je kindje nodig heeft, is onder andere afhankelijk van zijn gewicht en lengte. Daarnaast zijn er kinderen die minder vaak drinken en kindjes die juist wat vaker drinken. De voedingsbehoefte en het voedingsritme verschilt dus per kindje.

Overleg met het consultatiebureau of je arts om te bepalen hoeveel flesvoeding jouw kindje nodig heeft vanaf 6 maanden. Je kan hierbij het volgende voedingsschema als leidraad gebruiken. 

Voedingsschema flesvoeding

Voeden op verzoek

Net als voor borstvoeding geldt, dat je je kind bij flesvoeding ook op verzoek mag voeden. Je baby geeft zelf aan hoe vaak en wanneer hij wil drinken. Door te sabbelen op een vuistje of smakbewegingen te maken geeft je kleintje aan dat hij wel iets lust. Je kunt het beste beginnen met voeden als je baby net wakker is. Hij hoeft de fles niet per se helemaal leeg te drinken.

Voeding

Hoe combineer ik werken en borstvoeding

Hoe laat ik mijn kindje wennen aan een flesje

Lees meer

Heeft mijn kindje genoeg gedronken?

Je baby geeft vaak zelf aan wanneer hij genoeg heeft. Dring het flesje niet op als je kindje niet meer wil drinken. Het flesje hoeft niet leeg. Zolang je baby voldoende aankomt, levendig is en een gezonde kleur heeft, krijgt hij voldoende binnen. Het aantal plasluiers is ook een goede indicatie om te bepalen of je kindje de juiste hoeveelheid flesvoeding krijgt. Met minstens vier zware wegwerpluiers of zes kletsnatte katoenen luiers per dag zit je goed.


Heeft je kindje nog honger na een fles

Houdt je kindje een hongergevoel nadat je hem gevoed hebt? Dan kan het zijn dat hij te snel heeft gedronken. Neem altijd voldoende tijd voor een fles: zo’n 20 tot 30 minuten. Lees meer over honger bij baby’s.Flesvoeding schema: hoeveel vanaf 6 maanden?

Flesvoeding schema: hoeveel vanaf 6 maanden?

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6 maanden

Mijn Nutricia

Volg de ontwikkeling van je kindje

In een maand kan er veel veranderen. Maak een account aan en je ontvangt gepersonaliseerde informatie, inspirerende verhalen en persoonlijk advies van onze voedingskundigen!