Nutricia voor jou
Voeding

Koemelkallergie herkennen bij baby's

Als je baby koemelkallergie heeft, dan is hij allergisch voor melkeiwit. Het immuunsysteem van je kindje werkt dan eigenlijk te goed.

Wat is koemelkallergie?

Als je baby koemelkallergie heeft, dan is hij allergisch voor melkeiwit. Het immuunsysteem van je kindje werkt dan eigenlijk te goed. Normaal gesproken beschermt het namelijk alleen tegen ongewenste indringers, zoals bacteriën en virussen. Maar bij een koemelkallergie reageert het immuunsysteem ook op melkeiwit.

Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie bij baby’s. Niet verwonderlijk, want een baby drinkt tijdens zijn eerste levensjaar voornamelijk melk. Het is goed om te weten dat de meeste kindjes over hun koemelkallergie heen groeien. Het grootste deel heeft na hun tweede verjaardag geen last meer van koemelkallergie

Wat zijn de symptomen van koemelkallergie?

De oorzaken van koemelkallergie zijn uiteenlopend. Eigenlijk kan ieder kind een koemelkallergie ontwikkelen. Ook de symptomen van koemelkallergie zijn heel verschillend. Daardoor is koemelkallergie soms lastig te herkennen. Bekijk de checklist voor koemelkallergie om te zien welke klachten kunnen wijzen op koemelkallergie.


Mijn Nutricia

Volg de ontwikkeling van je kindje

Maak een account en ontvang: 

  • Wekelijks een mail-update, passend bij jouw fase
  • Persoonlijk voedingsadvies van onze Voedingskundigen
  • Een cadeautje

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!