Voeding

Moedermelk en bijvoeding

Loop niet te hard van stapel met het eerste hapje. Start met een paar theelepeltjes per dag.

Bijvoeding: melk blijft belangrijk

Je kindje went met kleine hapjes aan vaste voeding. Melk blijft tot 6 maanden de belangrijke bron van voedingsstoffen. Pas als je kindje grotere hoeveelheden en gevarieerd vast voedsel eet, is dat voldoende om fles- of borstvoeding te vervangen. Overleg met je consultatiebureau over de hoeveelheid melk die je kindje naast de bijvoeding nodig heeft.

Melk en de eerste hapjes

Loop niet te hard van stapel met het eerste hapje. Start met een paar theelepeltjes per dag. Zorg dat je kindje niet té hongerig is, kies bijvoorbeeld een moment tussen twee voedingen in. Je kindje zal zijn eerste hapje in het begin van de lepel zuigen, net alsof hij uit de borst of fles drinkt. Het duurt wel even voordat hij echt gewend is aan eten van een lepel. Maak je geen zorgen als je kindje zijn eerste hapjes direct weer uitspuugt. Oefening baart kunst!

Wil je meer tips over starten met de eerste hapjes en hoe je dit combineert met melk? Check dan onze nieuwe tool: het 5 stappen hapjesplan

Tool

Het 5 stappen hapjesplan

In 5 stappen van de eerste hapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag.

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?