Voeding

Voedingsschema Nutricia app

Als je kindje is geboren, wil je zeker weten dat je kindje voldoende voedingstoffen krijgt.

De Nutricia voor jou-app helpt je daarbij, met voedingsschema’s voor je kindje, van vlak na de geboorte tot 36 maanden.Kies in de app het voedingsschema dat het best bij jullie past of stel je eigen schema samen. Met de ingebouwde timer hou je precies bij hoe lang je hebt gevoed. En als je wilt, krijg je een seintje wanneer het tijd is voor de volgende voeding. Als je jullie schema deelt met je partner, opa en oma of de oppas, weet je zeker dat je kindje op tijd de volgende voeding krijgt en kun je met een gerust hart de deur uit.Is je kleintje toe aan de volgende stap? Met de voedingsschema’s weet je precies wanneer je kunt beginnen met een groente- of fruithapje. En heb je vragen? Via de Nutricia voor jou-app heb je snel contact met de Nutricia Kindervoeding Service. Lees de uitleg over hoe de app je helpt bij het vinden van jullie voedingsschema.

Hoe werkt de voedingsfunctionaliteit?

  1. Hoe kan ik een voedingsschema maken voor mijn kindje? Onder het icoon Voeding vind je verschillende voedingsschema’s, aangepast op de leeftijd van je kindje. Selecteer je kindje in de balk links van het scherm en bekijk het aanbevolen voedingsschema. Via het symbool rechtsboven pas je het schema aan. Als je borstvoeding geeft, kun je hier je voeding timen en opslaan. Onder flesvoeding selecteer je het type flesje, het product en de hoeveelheid die je kindje heeft gedronken. Onder Hapje houd je bij wat je kindje heeft gegeten. Bekijk welke voedingen je kindje al heeft gekregen. 
  2. Hoe kan ik het voedingsschema van mijn kindje wijzigen? Je kunt het aanbevolen voedingsschema van je kindje aanpassen onder Voeding. Selecteer je kindje in de balk links van het scherm en bekijk het voedingsschema. Via het symbool rechtsboven kun je voedingen uit het schema verwijderen door op de – te drukken of toevoegen via de + rechtsboven. Wanneer je via de + een voeding toevoegt, kun je in de balk links in het scherm kiezen om welk type voeding het gaat. Als je wilt kun je hier ook een tijdstip selecteren en een herinnering laten horen wanneer het tijd is voor deze voeding. Klik op Voeg toe en de voeding is aan je schema toegevoegd. Wil je alle aanpassingen verwijderen, selecteer dan het aanbevolen schema voor jouw kindje. Hiermee vervang je alle voorgaande schema’s. 
  3. Waar in de app kan ik tips vinden, bijvoorbeeld over voeding, zwangerschap of ouderschap? Onder het icoon Tips vind je antwoord op al je vragen. Selecteer het kindje over wie je vragen hebt in de balk aan de linkerkant van het scherm. Vind het antwoord op je vragen die kunnen spelen tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld over sporten, zwangerschapsgym en de rol van de vader tijdens de bevalling. Als je kindje is geboren vind je hier antwoord op al je vragen over voeding, allergieën, borstvoeding of babykwaaltjes Kun je het antwoord op je vraag niet vinden, neem contact op met de Nutricia Kindervoeding Service, via de knoppen bovenin het scherm. 
  4. Waar vind ik informatie over producten die geschikt zijn voor mijn kindje? Onder het icoon Producten vind je alle producten die op dit moment geschikt zijn voor je kindje. Selecteer je kindje in de balk links van het scherm. Selecteer het product van je keuze en lees meer over de ingrediënten en eigenschappen. Via de + knop zet je het product op je boodschappenlijstje. Je boodschappenlijstje vind je terug onder het icoon Te doen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over Introductie