Voeding

Wennen aan eerste hapje

Tussen de 4 en 6 maanden staat je kindje open voor nieuwe smaken

Eerste hapjes

Met signalen laat je kleintje je extra duidelijk merken dat hij eens wat anders wil proberen dan alleen melk. Zo kan hij de laatste tijd erg veel interesse hebben voor jouw eten of zuigt hij op zijn vuistje. Het moment om te starten met de eerste hapjes verschilt van kind tot kind. Het ene kindje laat dat duidelijker merken dan het andere.Begin rustig aan: start met een paar theelepeltjes vastere voeding per dag. De overgang van melk naar vaste voeding gaat namelijk met kleine stapjes. Je kindje moet echt even wennen aan het eten van een lepel. Zo zal hij zijn eerste hapje in het begin van de lepel zuigen, alsof hij uit de fles of borst drinkt.


Even wennen aan de eerste hapjes

Maak je geen zorgen als je kleintje zijn eerste hapje direct weer uitspuugt, een heel vies gezicht trekt of angstig naar de lepel kijkt. Dat is heel normaal, je kindje voelt namelijk ineens een heel andere structuur in zijn mond. Daardoor kan hij de neiging hebben om de lepel weer uit zijn mond te duwen. Als je het rustig blijft proberen, zal hij er vanzelf meer van gaan genieten.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.