Voeding

De historie van Bambix

Sinds de jaren ’60 is Bambix een begrip in de Nederlandse huishoudens. Wie is er niet opgegroeid met de ontbijtpap?

De eerste ontbijtproducten

De merknaam Bambix ontstond in 1961 in België. Daar genoten kindjes voor het eerst van Bambix Rijstebloem. Wij maakten 5 jaar later kennis met het merk: Bambix Graanvlokken was het eerste product waar Nederlandse kindjes van smulden. 

Nutricia produceerde in de jaren ‘60 de eerste ontbijtpappen onder de naam‘Nutricia Instant Ontbijt’, de voorloper van Bambix. In de ruim 50 jaar die daarop volgde, is Bambix uitgegroeid tot een echte granenspecialist met jarenlange ervaring. Tot op de dag van vandaag breidt Bambix het assortiment uit. Naast de Bambix pappen die je aanmaakt met borstvoeding of opvolgmelk zijn er nu bijvoorbeeld kant-en-klare papjes en pappen waaraan je alleen water hoeft toe te voegen. Handig!

Wist je dat...
..het complete assortiment van Bambix te herkennen is aan de Bambixbeer? Die blijft onlosmakelijk verbonden met het merk!
"

Bambix en Nutricia, kindervoedingsexpert

Bambix is één van de merken van Nutricia. De geschiedenis van Nutricia begint in 1896. In dat jaar richtteMartinus van der Hagen in Zoetermeer de eerste Nutricia zuivelfabriek op. Hij kreeg het alleenrecht om volgens de Backhaus-methode zuigelingenvoeding te produceren uit koemelk. En daar bleef het niet bij. In meer dan 100 jaar groeide Nutricia met de producten van de merken Nutrilon, Bambix en Olvarit uit tot marktleider én expert op het gebied van baby- en kindervoeding in Nederland. Voor iedere voedingsbehoefte heeft Nutricia geschikte voeding.