De motoriek bevorderen

Blokjes stapelen

Door twee of drie blokjes op elkaar te stapelen kan je kindje een ‘blokkentoren’ bouwen. Geef je kindje eerst grote blokken en als het goed gaat kun je je kleine steeds kleinere blokjes geven. Je kleintje vindt het ook leuk als jij een hele hoge toren van blokken bouwt. Je kindje zal het geweldig vinden om deze om te mogen duwen. Niet alleen oefen je zo de fijne motoriek, ook help je je kindje inzicht te krijgen, bijvoorbeeld in stabiliteit. Zo leert je kleine op den duur kleine blokjes op grote blokjes te stapelen.

Bellen blazen

Bellen blazen vindt je kindje van jongs af aan al fantastisch. Je zult zien dat je kindje de bellen kapot wil prikken met zijn vingertje. Ook oefent je kindje de oogcoördinatie, door het zoeken en kijken naar de belletjes om hem heen.

Rollen met bal

Rollende en stuiterende ballen wekken nieuwsgierigheid op bij je kleine. Je kunt voor balspelletjes het beste een zachte bal gebruiken. Je kunt spelletjes met de bal doen als je kleine op de grond op zijn buik ligt of als je kleintje al zelfstandig kan zitten. Je kunt tegenover je kindje gaan zitten en de bal rustig naar je kleine toerollen zodat je kindje de bal kan (proberen te) pakken. Zo oefent je kindje de hand- en vingerspieren. Ook kun je de bal zachtjes laten stuiteren. Als je kindje al kan kruipen, kun je de bal ook van hem vandaan rollen.