Alweer 1 jaar, wat vliegt de tijd

Wat is de tijd toch voorbijgevlogen! Alweer een jaar geleden werd je ukkepuk geboren en is nu al (bijna) officieel een dreumes. Heb jij je kindje ook zo zien groeien en ontwikkelen in slechts een jaartje tijd? Alleen daarom al is het tijd voor een feestje! Wij geven je tips voor het eerste verjaardagsfeestje van je (aanstaande) dreumes. Je leest ze hier.

Tips voor het eerst verjaardagsfeestje

Je kindje heeft waarschijnlijk nog niet door wat ‘verjaardag’ betekent, maar voelt door alle opwinding wel dat er iets speciaals aan de hand is. Deze tips dragen bij aan eenonvergetelijke eerste verjaardag:

 1. Visite. Nodig verjaardagsvisite uit. Om drukte te voorkomen, is het handig om niet té veel mensen uit te nodigen en rekening te houden met het dagritme van je kleintje. Je kunt er ook voor kiezen om kleine groepjes verspreid over de dag uit te nodigen.
 2. Het huis versieren. Versier jullie huis met slingers en ballonnen. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar je kindje zal ook met grote ogen kijken naar de felle kleuren van de versiering. Knapt een ballon? Ruim de ballonresten dan meteen op. Zo kunnen alle kindjes veilig verder spelen.
 3. Cadeautjes! Het uitpakken van cadeautjes vindt je kleintje in deze fase waarschijnlijk nog leuker dan de inhoud. Pak de cadeautjes daarom gezellig samen uit! Heeft je kindje er geen zin in? Leg ze dan apart en pak ze op een later moment uit. Dan is het nog langer feest. Het kan handig zijn om vooraf zelf een verlanglijstje te maken. Er bestaan handige sites die je kunt gebruiken, waar mensen ook hun cadeaus op af kunnen strepen.
 4. Foto’s maken. Schiet extra veel foto’s op deze dag. De eerste verjaardag is echt een mijlpaal en het is heel leuk om deze foto’s later samen te bekijken.
 5. Trakteren. Bij een verjaardag horen traktaties. Tip! Om de traktatie gezond te houden, kun je bijvoorbeeld kleine porties maken van producten die niet al te veel calorieën bevatten, zoals een soepstengel of een eierkoek.

De eerste mijlpaal voor jou én je kindje

Op de eerste verjaardag van je kindje denk jij waarschijnlijk nog veel terug aan je bevalling. Wat is je leven na deze dag toch veranderd. De komst van je kleintje is natuurlijk fantastisch en één van de mooiste gebeurtenissen die je is overkomen, maar het zette je leven ook totaal op z’n kop. Met een kleintje erbij is alles nieuw en als kersverse mama moet je de routine nog onder de knie krijgen. Gelukkig raak jij steeds vertrouwder met dit leventje en hier mag je best trots op zijn. Je kindje is gaan groeien en ontwikkelen en dit heb jij gestimuleerd. De eerste verjaardag van je kindje is dus eigenlijk ook een feestje voor jou en dit mogen jullie samen vieren.

1 jaar, en nu?

Hallo dreumes! Er breekt nu een nieuwe fase aan en je kindje zal in het tweede jaar nog meer op onderzoek uitgaan. Hierbij geven we je een aantal voorbeelden van ontwikkelingen in het tweede jaar van je kleintje:

 • Je kindje zal zich steeds beter kunnen voortbewegen. Dit zijn bijzondere mijlpalen voor je kindje maar ook voor jou en je partner. Vergeet niet dat ieder kindje zijn eigen tempo bepaalt. Tip! Houd je camera of telefoon in de aanslag, je weet maar nooit wanneer de eerste stapjes gezet zullen worden.
 • Een bekertje met twee handjes proberen vast te houden.
 • Zelf een lepeltje met eten naar zijn mondje proberen te brengen. Je kindje heeft steeds meer controle over zijn handjes en vingers en krijgt sterkere polsspieren. Tip! Het kan aan het begin een behoorlijke kliederboel worden. Om de schade te beperken kun je slabbetjes en afneembare tafelkleden gebruiken. Schone kleren kun je beste voor na het eten bewaren.
 • Na ‘dadaa’ en ‘tadaa’ zal je kindje voorzichtig eerste ‘echte’ woordjes gaan zeggen. Kun jij ook niet wachten tot je kleintje straks ‘mama’ zegt?
 • De motoriek van je kindje zal zich nog verder gaan ontwikkelen. Doordat de lichamelijke ontwikkeling na 1 jaar snel ontwikkelt, zal je kindje nog beter worden in de wereld ontdekken. Je kindje kan steeds meer zelf doen en (lichamelijk) actiever worden. Hiermee zal de grove en de fijne motoriek beter worden ontwikkeld.
 • Een eigen karaktertje ontwikkelen. Je kindje zal in het tweede jaar steeds meer dingen zelf willen doen en ontwikkelt hiermee een eigen persoontje. Tip! Kijk of jij en je partner eigenschappen van jezelf terugzien in jullie kleine dreumes.

Nutrilon Dreumesmelk ondersteunt de weerstand* bij elke mijlpaal

Dreumesen ontwikkelen steeds meer een eigen willetje en kunnen nog wel eens eten gaan weigeren. IJzer en vitamine D zijn in deze fase aandachtspunten. Wist je dat je kindje hier in deze fase extra behoeftes aan heeft? Maar liefst 6x zoveel ijzer en 7x zoveel vitamine D, per kg lichaamsgewicht in vergelijking met een volwassene. IJzer draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en vitamine D ondersteunt de werking van het immuunsysteem.

Veel bewegen en groeien kost energie! Door middel van Nutrilon Dreumesmelk 4 kun jij je kindje net dat beetje extra geven. Het ondersteunt het immuunsysteem van je kleintje, als onderdeel van een gezonde en gevarieerde voeding. Geef je kindje, als onderdeel van jullie gezonde en gevarieerde voeding, 2 bekertjes van 150 ml Dreumesmelk per dag. Zo help je je kindje net dat beetje extra te geven, wat het nu hard nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling en om voor te bereiden op alle toekomstige mijlpalen.

* Nutrilon Dreumesmelk 4 bevat vitamine A, C en D. Deze vitamines ondersteunen het immuunsysteem.

Voeding

Dreumesmelk

Ontwikkeling

12 maanden

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Shop

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Altijd online beschikbaar. Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, is morgen in huis. De verzendig is gratis.

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!