De ontwikkeling
van je kindje (Motoriek-kopieren)

Ontwikkeling

Je kindje ontwikkelt zijn of haar motoriek door jou na te doen

Je kindje ontwikkelt zijn of haar motoriek door jou na te doen. Ze willen je gedrag kopiƫren en leren daar ook nog eens heel veel van.

Hoe kun jij de motoriek stimuleren?

Zoek speelgoed of attributen waarmee je kind je kan kopiëren. Ga je afstoffen? Geef je kind ook een stofdoek. En ga je de auto wassen, geef dan ook een sponsje aan je kind. Behalve ‘meehelpen’ in huis, kan spelen en speelgoed nu ook steeds uitdagender worden voor je kind. Blokkentorens maken bijvoorbeeld. Een kind van 18 maanden kan een toren van 2 tot 4 blokken bouwen, én lekker om laten vallen natuurlijk. Voor het stimuleren van de fijne motoriek (de ‘pincetgreep’) kun je een houten knopjespuzzel geven, een stevig potlood om mee te krassen en een autootje om voort te laten rijden. Wat ook leuk is: een doos met een deksel om kleine dingen in te doen, en er weer uit te halen. Of een heel grote doos, waar je kind ook zelf in kan gaan zitten!

De rol van Nutrilon Dreumesmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra™ + is een opvolgmelk, geschikt vanaf 12 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk bevat onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Dreumes- en Peutermelk ijzer, dat draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.