De ontwikkeling
van je kindje (Speelgoed)

Ontwikkeling

Speelgoed voor je ogen

Verschillend speelgoed, zoals een knikkerbaan, kunnen de oog-handmotoriek van je kindje stimuleren. Probeer wel het speelgoed van je kindje af te wisselen en niet alles tegelijk neer te zetten.

Hoe kun je de oog-handmotoriek stimuleren?

Een knikkerbaan is leuk speelgoed dat goed is voor de ooghandmotoriek. Maar dat geldt ook voor een autootje, een bal en voor puzzels.

Een kind kan in deze fase van 15 tot 24 maanden al heel geconcentreerd met iets spelen, maar ook weer snel afgeleid zijn. Als er teveel prikkels zijn, bijvoorbeeld door een overdaad aan speelgoed, dan weet het kind niet meer waar het mee moet spelen en gaat het van hot naar her. Zorg daarom dat je het speelgoed een beetje ‘doseert’. Zet niet alles in de kamer, maar houd ook wat speelgoed achter de hand. Wissel het speelgoed regelmatig af. Zo zal je kind het steeds weer als nieuw ontdekken en er weer vol plezier mee spelen.

De rol van Nutrilon Dreumesmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra™ + is een opvolgmelk, geschikt vanaf 12 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk bevat onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Dreumes- en Peutermelk ijzer, dat draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.