De ontwikkeling
van je kindje (Uitkleden)

Ontwikkeling

Uitkleden kan ik zelf!

Soms proberen kindjes te helpen wanneer ze worden uitgekleed. Meehelpen met uitkleden is leerzaam voor je kindje.

Wat kun jij doen om je kind te leren zich uit te kleden?

Laat je kind tussen de 6 en 36 maanden zoveel mogelijk zitten bij het aan- en uitkleden. Zittend aan- en uitkleden stimuleert de motoriek. Je kunt je kind ook op schoot nemen. Laat het maar meehelpen: arm omhoog, been optrekken voor de broek. Het zijn niet alleen oefeningen voor de motoriek, maar leert je kind ook verbanden te leggen: een sok hoort bij een voet, je benen steek je in de broekspijpen, een trui trek je over je hoofd aan en de armen steek je in de mouwen. Laat je kind eventueel op de grond zitten en leg de kledingstukken verspreid om je kind heen. Geef tussendoor kleine opdrachtjes als je kind kan kruipen: “Zoek je broek maar”, of “Pak jij je sokken?”.

Als je vertelt wat je aan het doen bent, leert je kind meteen ook lichaamsonderdelen en kledingstukken benoemen. Misschien heb je hier niet altijd tijd voor en doe je het vlug-vlug op het aankleedkussen? Het lukt vast wel in het weekend of op een vrije dag.

De rol van Nutrilon Dreumesmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra™ + is een opvolgmelk, geschikt vanaf 12 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk bevat onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Dreumes- en Peutermelk ijzer, dat draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.