De ontwikkeling
van je kindje (Verlatingsangst)

Ontwikkeling

Wat te doen bij verlatingsangst?

Kinderen willen helemaal niet dat je eventjes weg bent. Je kunt het verlaten worden en actief terugzoeken oefenen samen met je kindje.

Hoe kun jij oefenen bij verlatingsangst?

Je kunt oefenen met weggaan en terugkomen, zodat je kind vertrouwen krijgt en zich veilig voelt. Dat kan al heel simpel, met het spelen van kiekeboe. Doe je handen voor je ogen, of een dekentje over je hoofd. Laat het kind het dekentje wegtrekken of doe het zelf. Op deze leeftijd kun je ook al een eenvoudige vorm van verstoppertje spelen. Achter de gordijnen, de bank, in de keuken: kies een paar verstopplaatsen en laat je kind je zoeken. Je kunt ook een favoriete knuffel verstoppen en je kind laten zoeken. En natuurlijk kun je ook je kind zich laten verstoppen. Nog een manier om te oefenen: loop even uit het zicht van je kind, bijvoorbeeld naar de keuken. Maak wat geluiden of zing een liedje, zodat je kind hoort dat je er nog wel bent.

De rol van Nutrilon Dreumesmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra™ + is een opvolgmelk, geschikt vanaf 12 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk bevat onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Dreumes- en Peutermelk ijzer, dat draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.