De ontwikkeling
van je kindje (Afscheidsritueel)

Ontwikkeling

Hoe kun je afscheid nemen van je kind oefenen?

Nog één knuffel en dan moet papa naar zijn werk.

Nog één knuffel en dan moet papa naar zijn werk.

Afscheid nemen is niet leuk voor een kind. Vooral niet in deze fase van 18 tot 25 maanden, waarin ze vaak last hebben van verlatingsangst. Een vast, veilig ritueel helpt daarbij. Gedag zeggen, een knuffel geven en zwaaien voor het raam bijvoorbeeld. Het helpt ook als de andere ouder (of verzorger) het kind op de arm neemt bij het afscheid nemen. Dat voelt veiliger voor het kind, omdat een van de beide ouders dan nog bij het kind is. Kom niet nog even terug na het weggaan; dat maakt het extra verwarrend. En laat het afscheid ook niet onnodig lang duren.

Je kunt weggaan en weer terugkomen goed oefenen met je kind. Bijvoorbeeld met spelletjes als verstoppertje, speeltjes verstoppen en kiekeboe. Ook het voorlezen van een prentenboek met ‘deurtjes’ zal een kind in deze fase heel leuk vinden. Achter het deurtje zitten plaatjes verstopt, die steeds weer tevoorschijn kunnen komen. Je kind leert dat iets wat weg is, ook weer terug kan komen.

Speel het spelletje ‘Waar is…?’. Vraag bijvoorbeeld: “Waar is de beer?”, of “Waar is de poes?” of “Waar is de deur?” en help eventueel mee met zoeken. Met dit spelletje ontdekt een kind dat wat je niet ziet, ook niet direct weg hoeft te zijn. En zo kom je er ook achter hoeveel woorden en begrippen je kind al kent!

De rol van Nutrilon Dreumesmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra™ + is een opvolgmelk, geschikt vanaf 12 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon Dreumes- en Peutermelk bevat onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Dreumes- en Peutermelk ijzer, dat draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.