De ontwikkeling
van je kindje (Identiteit)

Ontwikkeling

Besef van identiteit

Een kindje dat regelmatig naar zichzelf in de spiegel kijkt, herkent zichzelf niet ook al lijkt dat wel zo, dat komt later met het besef van identiteit.

Hoe kun jij deze ontwikkeling ondersetunen?

Ga regelmatig samen voor de spiegel staan. Begroet eens wie je ziet: “Hallo mama en Edie”. Wijs buik, neus en handen bij je kindje aan, zodat het voelt wat je benoemt en dat ook in de spiegel ziet. In de box kun je een speciale kinderspiegel ophangen zodat je kind zelf kan kijken en ontdekken. Heb je een wat grotere (wand)spiegel? Zet je kind er eens op de grond voor en houd de spiegel stevig vast. Kijk wat er gebeurt en wat je kind met zijn of haar spiegelbeeld doet. Zet je kind ook eens voor de spiegel en ga dan de haartjes kammen, of het afdrogen na het bad. Laat je kind gerust dingen verkennen met de mond en de tong. Het hoort erbij en is heel goed voor de ontwikkeling. Zeg dus liever niet “Bah, wat vies”. Dat brengt je kind alleen maar in verwarring! Zorg er wel voor dat je kind geen kleine of scherpe dingen in de mond stopt.

De rol van Nutrilon Opvolgmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Nutrilon 2 met Pronutra™ ADVANCE is een opvolgmelk, geschikt vanaf 6 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Naast dat onze Nutrilon 2 nu bereid is met ons vernieuwde, geavanceerde proces, bevat Nutrilon 2 ook onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon 2 omega-3-vetzuren, zoals ALA. ALA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. En juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.