De ontwikkeling
van je kindje (Speelgoed)

Ontwikkeling

Je kindje al spelend uitdagen

Wanneer je een kindje een geluidsspeeltje geeft, wordt hij of zij na een aantal keer geprikkeld om het speeltje te pakken te krijgen.

Hoe kun jij je kindje al spelend uitdagen?

Zorg voor speelgoed met geluiden in de box en op de grond. Het prikkelt kinderen om ernaartoe te kruipen of te tijgeren om het te pakken, als ze dat al kunnen.

Laat je kind ook regelmatig horen wat voor geluid het speelgoed maakt, bijvoorbeeld door een paar meter van hem of haar vandaan met een rammelaar te rammelen. Leg de rammelaar neer en kijk wat je kind vervolgens doet. Leg niet al het speelgoed tegelijk neer, maar varieer regelmatig. Kies speelgoed dat iets meer uitdaging biedt dan alleen een knop om op te drukken. Speelgoed met ‘elektronische’ muziek verveelt vaak sneller. Kies bij voorkeur voor speeltjes die pas geluid maken als je er iets mee doet, bijvoorbeeld schudden of knijpen. Niet alleen speelgoed maakt geluid, ook gewone gebruiksvoorwerpen als een pollepel en deksel kunnen geluid produceren. Let er wel op dat de gebruiksvoorwerpen waarmee je je kind laat spelen ook veilig zijn en geen kleine onderdelen bevatten. Er zijn trouwens ook kinderen die snel schrikken door geluiden. Die kunnen speelgoed met geluid soms niet zo waarderen.

De rol van Nutrilon Opvolgmelk

Naast jouw liefde en aandacht, speelt voeding een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kindje. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Nutrilon 2 met Pronutra™ ADVANCE is een opvolgmelk, geschikt vanaf 6 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Naast dat onze Nutrilon 2 nu bereid is met ons vernieuwde, geavanceerde proces, bevat Nutrilon 2 ook onze gepatenteerde mix van de vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon 2 omega-3-vetzuren, zoals ALA. ALA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. En juist nu jouw kindje de wereld ontdekt en leert te begrijpen, is dat extra belangrijk.