Voeding

Voeding en weerstand

Darmbacteriƫn helpen bij de opbouw van de weerstand van je baby. Soms loopt de opbouw van de bacteriƫn in de darm helaas minder soepel. Voeding speelt een belangrijke rol bij de opbouw van evenwichtige darmmicrobiota.

Voeding is belangrijk voor de weerstand van je baby

In moedermelk zitten alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Borstvoeding is uniek; de moedermelk is helemaal aangepast aan de behoefte van jouw kindje en is daarom de meest ideale voeding voor je baby. 

Tijdens de geboorte komen er bacteriën in de darmen van je kindje terecht. Hierna zorgt onder andere moedermelk voor verdere opbouw van bacteriën in de darmen. Dit is belangrijk, want darmbacteriën helpen bij de opbouw van de weerstand. Soms loopt de opbouw van de bacteriën in de darm minder soepel. Je hebt het niet altijd zelf in de hand, maar sommige omstandigheden zijn iets minder gunstig voor de opbouw van bacteriën die intact blijven in de darm. De verloskundige, het consultatiebureau of de (kinder)arts kan je hier meer over vertellen.

 

Zo help je het immuunsysteem

Voeding is belangrijk voor de opbouw van evenwichtige darmmicrobiota. Een speciale rol is hierbij weggelegd voor de vezels in moedermelk. Deze vezels zijn te vergelijken met de voedingsvezels in gewone voedingsmiddelen als volkorenbrood, groente en fruit. In moedermelk zitten ook goede bacteriën. Deze bacteriën in moedermelk vestigen zich in de darmen van baby’s.