Nutrilon logo

Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Voeding

Welke flesvoeding kiezen?

Borstvoeding is het allerbeste voor je kindje. Dat geef je dus het liefst zo lang mogelijk. Wil je overstappen op flesvoeding of op een combinatie van borst- en flesvoeding? Dan is het goed om eerst uit te zoeken welke flesvoeding het beste bij je kindje past op dat moment.

Als je overstapt op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding, wil je natuurlijk meteen een passende voeding geven. Maar welke keuze maak je? Ons advies: kijk goed naar je kindje en let op de signalen die hij geeft tijdens borstvoeding. Die helpen je om, samen met je arts of het Centrum voor Jeugd en Gezin, de flesvoeding te vinden om mee te beginnen. Geef je al flesvoeding? Ook dan kan het zijn dat jouw kindje een specifieke behoefte heeft. Wellicht is voor hem een andere voeding dan standaard flesvoeding geschikter.

Welke flesvoeding past het beste?

Op deze pagina vind je informatie over onze opvolgmelk per leeftijd, hoe je deze bereidt en hoeveel flesvoedingen je kindje nodig heeft. Wil je meer weten over een van onze speciale varianten zoals Nutrilon Pepti 2, Nutrilon Omneo-Comfort 2 of Nutrilon H.A. 2?

Ga dan naar onze flesvoeding op maat pagina.

Hoe oud is je kindje?

 • 6-10 maanden

  Met 6 maanden is borstvoeding of opvolgmelk een hele belangrijke bron van voedingsstoffen voor je kindje. Als borstvoeding (gedeeltelijk) niet (meer) mogelijk is kun je vertrouwen op Nutrilon Standaard 2.

  Nutrilon Standaard 2 met Pronutra™ is een opvolgmelk voor kindjes vanaf 6 maanden. Het bevat een gepatenteerde mix van de prebiotische vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat Nutrilon Standaard 2 met Pronutra™ omega-3-vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur (ALA). ALA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen.

  Aantal voedingen

  6 maanden
  Borstvoeding/opvolgmelk4x per dag
  Vaste voeding2x per dag

  7-10 maanden
  Borstvoeding/opvolgmelk3x per dag
  Vaste voeding4x per dag

   

  Heeft je kindje last van kwaaltjes?

  Nutrilon heeft ook voor ieder babykwaaltje een passende flesvoeding ontwikkeld. Wil je meer weten over onze passende flesvoedingen?

  Ga dan naar onze flesvoeding op maat pagina. 


 • 10-12 maanden

  Vanaf 10 maanden kun je beginnen met Nutrilon Standaard 3 met Pronutra™.

  Nutrilon Standaard 3 met Pronutra™ is een opvolgmelk voor kindjes tussen de 10-12 maanden. Het bevat onze gepatenteerde mix van de prebiotische vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Ook bevat het omega-3-vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur (ALA). ALA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen.

  Aantal voedingen

  Borstvoeding/opvolgmelk2-3x per dag
  Vaste voeding2-3x per dag

  Heeft je kindje last van kwaaltjes?

  Nutrilon heeft ook voor ieder babykwaaltje een passende flesvoeding ontwikkeld. Wil je meer weten over onze passende flesvoedingen?
  Ga dan naar onze flesvoeding op maat pagina. 

  Bekijk alle flesvoedingen van Nutrilon 

   


 • 12-24 maanden

  Vanaf 12 maanden kun je overstappen op Nutrilon Dreumesmelk 4 met Pronutra™. 

  Nutrilon Dreumesmelk 4 met Pronutra™ is een dreumesmelk voor kindjes tussen de 12-24 maanden. Het bevat de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Daarnaast bevat Nutrilon Dreumesmelk 4 met Pronutra™ ijzer. IJzer ondersteunt een normale hersenontwikkeling.

  Aantal voedingen

  Het Voedingscentrum adviseert voor deze leeftijd 300 ml melkproducten per dag. Je kunt je kleintje bijvoorbeeld twee bekertjes van 150 ml Nutrilon Dreumesmelk geven.

  Bekijk alle flesvoedingen van Nutrilon


 • 24+ maanden

  Vanaf 2 jaar kun je overstappen op Nutrilon Peutermelk 5 en vanaf 3 jaar kun je kiezen voor Nutrilon PeuterPlusmelk 6.

  Alle varianten Peutermelk en PeutermelkPlus melk bevatten onze gepatenteerde mix van prebiotische vezels GOS:lcFOS, vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem.

  Aantal voedingen

  Het Voedingscentrum adviseert voor deze leeftijd 300 ml melkproducten per dag. Je kunt je kleintje bijvoorbeeld twee bekertjes van 150 ml Nutrilon Dreumesmelk, Peutermelk of PeuterPlusmelk geven.

  Bekijk alle flesvoedingen van Nutrilon


Babykwaaltjestest

Misschien heeft je kindje last van krampjes, moeizame ontlasting of andere babykwaaltjes en wil je graag advies over de voeding. Doe dan de Babykwaaltjestest. Binnen 10 minuten krijg je tips van onze voedingskundigen. 


Hulp nodig bij het kiezen van flesvoeding?

Natuurlijk kun je ook contact opnemen met Nutricia Kindervoeding Service. Onze voedingskundigen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.