Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Ontwikkeling

Muziek- en taalontwikkeling

Je kindje gaat steeds meer communiceren met echte woordjes. Op deze leeftijd kan hij de woordjes nog niet goed en volledig uitspreken. Dat geeft niets.

Praten met echte woordjes

Je kindje gaat steeds meer communiceren met echte woordjes. Op deze leeftijd kan hij de woordjes nog niet goed en volledig uitspreken. Dat geeft niets. Het is vooral belangrijk dat je kleine woordjes zegt en niet hoe hij het zegt. Luister goed naar wat hij uitspreekt, kijk naar zijn gebaren en lichaamstaal en probeer hem te begrijpen. Ook kun je op de goede manier herhalen wat je kindje zegt, zo verbeter je hem indirect en daar leert hij het meeste van.

Ontwikkeling

Zingen met je kindje

Door je kindje op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met muziek kun je zijn natuurlijke aanleg en motorische ontwikkeling stimuleren...

Lees meer

Taalontwikkeling prikkelen

  • Kijk samen naar platen in zoek- en kijkboeken en benoem wat jullie zien. Speciaal voor jou en je kindje selecteerden wij een aantal prachtige exemplaren.
  • Zing samen kinderliedjes en maak samen muziek. Ook kun je snel en eenvoudig een muziekinstrument voor je kindje maken. Even geen inspiratie? Luister naar de kinderliedjes uit deNutrilon Speelhoek.
  • Praat met je kindje, dat is leuk, gezellig en leerzaam.