Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Leuke ideeën en tips

Babygebaren

Ook al kan je kindje nog niet praten, je kleine is veel eerder dan je denkt in staat te communiceren. Door je kindje gebaren aan te leren kunnen jullie elkaar beter begrijpen. Vanaf 6 maanden zijn de hersenfuncties van je kindje zodanig ontwikkeld dat je kindje woorden die hij hoort kan koppelen aan voorwerpen of handelingen die hij ziet. Met babygebaren kan je kindje aangeven wat hij ziet of wil. Communiceren met hulp van babygebaren stimuleert het taal verwerkingsproces en daarmee ook de taalontwikkeling van je kindje. Dit komt doordat het taalgebied in de hersenen van je kindje op veel jongere leeftijd wordt ontwikkeld.

Als je kindje naar de vogels in de lucht kijkt of in een boek een vogel ziet staan, kan je kleine het gebaar VOGEL maken. Jij weet zo waar je kindje belangstelling voor heeft en kunt daarop inspelen.

Ontwikkeling

Gratis kleurplaten voor je kindje

Samen met je kindje kleuren is niet alleen leuk, het prikkelt ook de fantasie van je kleine. Bovendien oefent je kindje het beheersen van de spieren in de handjes en vingers. Op deze leeftijd beleeft je kindje vooral veel plezier aan het krassen op kleurplaten met zo veel mogelijk verschillende kleuren.