Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Voorlezen

Voorlezen is leuk en gezellig en zorgt voor veel interactie tussen jou en je kindje. Voorlezen vergroot de woordenschat, verhoogt de concentratie, prikkelt de fantasie en stimuleert het begrip en denkvermogen.

Elke dag feest met deze voorleestips

  • Voorlezen kan op ieder moment van de dag. Je kunt ook kiezen voor een vast tijdstip.
  • Zorg dat je kindje de prent goed kan zien en geef je kleine ruimte om te reageren
  • Je kleintje vindt het leuk om hetzelfde verhaal meerdere keren te horen

Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal mooie voorleesboeken. Bekijk deze hieronder.

Van 1 tot 10

Xavier Deneux
Vierkant hardkartonnen boekje met simpele illustraties in primaire kleuren en met voelelementen. Daardoor ook geschikt voor de allerkleinsten. Met dit boekje kun je je kindje bekend maken met cijfers en leren tellen van één tot en met tien.

Koop dit boek

Vormen

Patrick George
Een prachtig vormgegeven boekje met verrassende en originele doorkijkvellen waarmee je kindje de illustratie kan veranderen. Je kindje maakt kennis met de verschillende vormen die bestaan.

Koop dit boek

Buitenbeentjes 'op en in'

Guido van Genechten
Op de prenten in dit boek staan telkens enkele buitenbeentjes: dieren (krabben, zeepaardjes en vleermuizen) die er anders uitzien of iets anders doen dan de rest. Kan je kindje ze opsporen? Een uitnodigend.

Koop dit boek

Misschien

Guido van Genechten
Vier cirkels, vier vierkantjes en vier driehoekjes: meer heeft de auteur van dit boek niet nodig in dit filosofische kunstzinnige prentenboek. In een verder lege wereld kun je van deze simpele vormen verrassend veel andere dingen bouwen. Wat ziet je kindje erin?

Koop dit boek

Dansen, springen buigen

Betty Sluyzer / Pauline Oud
Een bruisend boekje vol dans en beweging waar je kindje veel plezier aan zal beleven. Je kindje wordt uitgenodigd om mee te dansen springen en buigen. Met vrolijke illustraties in knalkleuren en tekst op rijm.

Koop dit boek

Baby op schoot 'Rijmpjes'

Pirjo Suvilehto
Klein vierkant prentenboekje met hardkartonnen bladzijden waarin op elke twee bladzijden een gedichtje staat. Onder aan de bladzijde staat een bewegingsspelletje. Terwijl je het gedichtje voorleest kun je met je kindje op schoot het spelletje uitvoeren.

Koop dit boek

Het grote zintuigenboek van Karel 'Lekker zoet'

Liesbet Slagers
Karel kan zien met zijn ogen, horen met zijn oren, ruiken met zijn neus, voelen met zijn handen en proeven met zijn mond. Maar hoe gaat dat eigenlijk? In dit vierkante grote prentenboek komen de vijf zintuigen in telkens vier dubbele pagina's aan bod; aan de hand van zoek- en kijkvraagjes over Karel en zijn vriendjes, komt je kindje van alles te weten over zintuigen.

De wereld in mijn handen

Kristien Dieltiens

Verzameling ritmische vingerversjes, handspelletjes en beeldende liedjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Koop dit boek

Aap en Mol in Rijksmuseum

Gitte Spee
Mol graaft een gang en komt bij het Rijksmuseum uit. Gauw haalt hij zijn vriendje Aap op. Samen bekijken ze mooie schilderijen, zoals De Nachtwacht en Het Melkmeisje, maar dan komt de suppoost achter hen aan gerend, want ze mogen helemaal niet in het museum zijn! Waar kunnen ze zich verstoppen? Vanaf 2 jaar.

Koop dit boek

Kobe maakt een museum

Ashild Kanstad Johnsen
In alles is wel iets moois te zien en daarom is het soms moeilijk om dingen weg te doen. Dat vindt Kobe ook. Aan het eind van elke zoektochtdag is zijn verzameling spullen wéér gegroeid. Hij begint een museum en besluit daarna zijn spullen een ander leven te geven: hij vereeuwigt ze op een foto en brengt ze daarna naar een antiekwinkel of naar de juiste afvalbak. Of hij knutselt er iets heel bijzonders van, iets wat bijna kunst is en in het museum thuishoort. Vanaf 4 jaar. Aanbevolen door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont

Koop dit boek