Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Voor jou

Je geniet iedere dag van je kindje. Het is geweldig om mee te maken hoe je kleine groeit en zich ontwikkelt.

Hoera: je bent moeder

Je geniet iedere dag van je kindje. Het is geweldig om mee te maken hoe je kleine groeit en zich ontwikkelt. Het is natuurlijk geweldig om moeder te zijn, maar met vlagen kan het moederschap ook zwaar zijn. Zeker de eerste maanden ben je heel intensief bezig met de zorg van je kleine. Zo wennen jullie goed aan elkaar. Wist je trouwens dat door jouw liefde, aandacht en aanrakingen hormonen vrijkomen die de ontwikkeling van hersenverbindingen bevorderen?

Je draai vinden

Houd er rekening mee dat het best een tijdje kan duren voordat je een nieuwe balans in je leven hebt gevonden. Wat betreft werk en privé, in de liefde en je social life. Dat geeft niets. Neem je tijd. Welke keuze je ook maakt, het is voor jou altijd de beste.

Ook al ben je moeder, je blijft wie je bent

Het kan heerlijk zijn om even dingen voor jezelf te doen. Zonder je kindje. Alleen, met je partner of met vriendinnen. Je hoofd leegmaken, nieuwe energie opdoen en je batterij opladen. Heb het lef voor jezelf te kiezen. Doe alleen dingen waar jij energie van krijgt. Op stap met vriendinnen, lekker sporten of een workshop volgen. Gun jezelf af en toe ook lummeltijd. Zorg je goed voor jezelf, dan heb je meer energie en daar profiteert iedereen van. Jij, je kindje en je hele omgeving.

Aandacht voor elkaar

Samen met je partner geniet je volop van het ouderschap. Maar het is belangrijk dat jullie ook aandacht en tijd voor elkaar blijven houden. Het zorgt voor waardering, het geeft energie en het helpt om beter met elkaar te communiceren en afspraken te maken, zodat thuis alles soepel verloopt. Soms kan dat erbij inschieten. Door regelmatig tijd voor elkaar te nemen, nieuwsgierig naar elkaar te zijn en met elkaar te praten over wat jullie bezighoudt, kun je je relatie sprankelend houden.

Je kunt dit doen door:

  • Dagelijks voor een moment te zorgen waar jullie echt tijd voor elkaar hebben.
  • Elkaar te verrassen. Het maakt niet uit wat je doet, als jullie maar samen zijn. Een ontbijt op bed of een cadeautje geven.
  • Een fles wijn open te trekken als je kleine op bed ligt.
  • Een oppas te regelen om samen een hapje te eten of een weekendje weg te gaan.
  • Intiem met elkaar te blijven: een ochtendkus en een knuffel bij thuiskomst blijven momentjes van jullie samen.
  • Elkaar de ruimte te geven, akkefietjes uit te spreken, elkaar te waarderen en complimentjes te geven en samen te lachen.

Alle ballen in de lucht

Een kindje krijgen betekent een nieuwe fase in je leven met nieuwe prioriteiten. Wat helpt is dat te accepteren, je daarop in te stellen en vooral niet te streng zijn voor jezelf. Niet alles hoeft perfect te zijn. Door af en toe een half uurtje eerder op te staan of dingen vooruit te plannen, voorkom je dat je het idee hebt dat je achter de feiten aanrent. Ook de familieplanner kan je helpen bij het overzicht houden.

Creëer je ideale balans:

  • Maak met je partner afspraken over de taakverdeling thuis en jouw behoeftes.
  • Probeer niet alles alleen te doen. Schakel hulptroepen in: de oppas, een schoonmaakster of een boodschappenbezorgdienst. Of regel het onderling met je vriendin. Zij past een keer op jouw kindje, jij een dagje op de hare.
  • Plan regelmatig een middag of avond voor jezelf en doe dingen die jij leuk vindt. Alleen of met iemand anders.

Alles onder controle met een familieplanner

Interviews