Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Emotie en relaties

Drukke mama's

Je groeit steeds meer in je rol als moeder en je gezin krijgt steeds meer ritme. Toch is je leven in essentie veranderd. Je bent niet meer alleen of met zijn tweetjes, je bent een gezinnetje. Je bent druk met je kindje verzorgen, werken en het huis op orde houden. 

Maar je wil ook dingen voor jezelf doen, tijd doorbrengen met je geliefde en afspreken met vriendinnen. Dat betekent: managen. Prioriteiten stellen, keuzes maken. Een familieplanner kan je helpen bij het overzicht houden van je afspraken en things-to-do. Je zult merken dat als je goed voor jezelf zorgt en regelmatig leuke dingen doet waarvan je energie krijgt, je meer ontspannen bent.

Tips

  • Probeer eens ‘nee’ te zeggen als je ergens geen zin in hebt en stel je grenzen.
  • Plan je week niet 24/7 vol. Houd ook ruimte voor spontaniteit.
  • Laat af en toe de boel de boel en ga iets leuks doen alleen of met je kindje. En geniet daar met volle teugen van zonder te denken aan wat nog moet of komen gaat.
  • Blijf nieuwsgierig naar je partner, verras elkaar, lach met elkaar en zorg voor momentjes voor jullie samen. Zo houd je je relatie sprankelend. En dat helpt om beter met elkaar te communiceren zodat thuis alles soepel verloopt.
  • Duik eens met een boek op de bank, in bad of onder de wol.
  • Creëer (je eigen) tradities en maak herinneringen: iedere moederdag naar de dierentuin, elke zondag ontbijten in het ouderlijk bed of in de vakantie naar de peuterbioscoop.