Ontwikkeling

Omarm de toekomst: bereid je kindje voor op wat er gaat komen

Als je kindje een sterk immuunsysteem heeft ontwikkeld, kan je als ouder met een gerust hart je kind de wereld laten ontdekken en zo hun eigen weerstand verder laten ontwikkelen. Zo moedigt Nutrilon ouders aan hun kindje voor te bereiden op de toekomst en deze te omarmen.

Waarom is het immuunsysteem zo belangrijk?

Het immuunsysteem, ook wel weerstand genoemd, stelt je kindje in staat om zelfstandig en flexibel om te gaan met (toekomstige) gebeurtenissen. Aangezien de wereld constant in beweging is, wil je je kindje voorbereiden op wat er dan ook komen gaat. Door vanaf de geboorte bij te dragen aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je kindje, geef je hem de best mogelijke voorbereiding op zijn toekomst. 

Lees hier meer over het immuunsysteem.

Hoe kan het immuunsysteem van je kindje al vanaf de geboorte gestimuleerd worden?

Bij de geboorte krijgt je kindje antistoffen mee van jou, maar direct na de geboorte gaat het lichaam zelf ook deze en andere antistoffen aanmaken. Het immuunsysteem van je kindje neemt het maken van antistoffen over, maar moet dit nog wel leren. Het duurt langer dan 5 jaar voordat de weerstand van je kindje op volle sterkte is!

De beste manier om het immuunsysteem te bevorderen, is om je kindje bloot te stellen aan de wereld. Dit kan je doen door bijvoorbeeld samen met je kindje te spelen, een wandeling te maken, of door met hem te gaan zwemmen. Wanneer je kindje ouder is zal hij ook zelf meer op ontdekkingstocht gaan en met elke (nieuwe) ervaring groeit zijn weerstand. Al deze nieuwe ervaringen ondersteunen de opbouw van het immuunsysteem van je kindje, totdat hij klaar is voor de toekomst. 

Lees hier meer over hoe het immuunsysteem zich ontwikkelt. 

Voeding is belangrijk voor het immuunsysteem

Niet alleen is het belangrijk dat je kindje wordt blootgesteld aan de buitenwereld, ook voeding speelt een belangrijke rol in de opbouw van het immuunsysteem. De voeding die je kindje na de geboorte krijgt, heeft invloed op de ontwikkeling van de darmen. De beste voeding voor je baby is zonder twijfel borstvoeding. Met jouw borstvoeding krijgt je kindje afweerstoffen binnen en geef je hem gunstige bacteriën. Er kan echter een moment komen waarop je overstapt op flesvoeding, of op een combinatie van borst- en flesvoeding.

De continue aanvoer van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine A, C en D ondersteunen de opbouw van het immuunsysteem. Nutrilon Opvolgmelk en Dreumesmelk bevat, zoals alle opvolgmelk, de vitamines A, C en D en omega-3 vetzuren, zoals ALA. De vitamines A, C en D ondersteunen het immuunsysteem en ALA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. 

Als je kindje een sterk immuunsysteem heeft ontwikkeld, kan je als ouder met een gerust hart je kind de wereld laten ontdekken en zo hun eigen weerstand verder laten ontwikkelen. Zo moedigt Nutrilon ouders aan hun kindje voor te bereiden op de toekomst en deze te omarmen.