Zo kun je de weerstand van je kindje ondersteunen

Het goed functioneren van het immuunsysteem is belangrijk. Gelukkig kun je zelf een handje helpen om de weerstand van je kindje te ondersteunen. Lees hier 4 gezonde gewoontes die je thuis gemakkelijk kunt toepassen.

Gezonde gewoonte 1: volop kleur op het bord

Papa eet met peuter

Blauw, rood, oranje, geel en groen: de kleuren van vruchten en groenten geven aan welke antioxidanten erin zitten. Door te variëren in kleuren krijgt je kind veel verschillende antioxidanten en vitamines binnen, zoals vitamine A (waaronder betacaroteen) en vitamine C. Deze vitamines staan er om bekend dat ze bijdragen aan de werking van het immuunsysteem. 

Gezonde gewoonte 2: voldoende drinken

baby aan het drinken

Zorg dat je kind voldoende drinkt. Kinderen tot 4 jaar hebben elke dag 1 liter vocht nodig. Dat zijn 5-7 bekertjes. Voldoende water drinken is belangrijk voor je kindje. Geef naast de melkvoeding die je kindje dagelijks krijgt het liefst water of slappe thee zonder suiker. 

Gezonde gewoonte 3: vroeg op en op tijd naar bed

peuter aan het slapen

Voldoende slapen helpt het immuunsysteem te ondersteunen. Hoe verleidelijk uitslapen nu ook is, ga voor regelmaat. Heeft je kleintje problemen met slapen? Lees dan hier onze tips hoe je kleine een goede slaper wordt. 

Gezonde gewoonte 4: beweeg zo veel als kan

mama sport met baby 

De verleiding is groot om je kindje lief en rustig te laten spelen of een filmpje te laten kijken. Bedenk dat beweging ook het immuunsysteem ondersteunt. Dus doe samen oefeningen, dans op leuke liedjes, speel verstoppertje in huis of in je tuin en ga als het even kan een wandelingetje maken.  

Gezond eten en een gezonde leefstijl, goed slapen en regelmatig bewegen is de beste manier om jouw gezondheid en die van je kindje te ondersteunen. Heb je vragen over de voeding van je kindje? Ons team van voedingskundigen zit 7 dagen in de week en 24 uur per dag voor je klaar! Check hieronder onze contact informatie.

KOAG/KAG-nr. 379-0420-1403

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!