Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Voeding

Recepten Groentehapjes

Recepten vanaf 4 maanden

Wortelpuree

Ingrediënten 

  • 100 gram wortel 
  • Kookvocht of afgekoeld gekookt water 

Bereidingswijze

  1. Was en schrap de wortel en snijd er plakjes van ongeveer een halve centimeter van.
  2. Stoom de wortel in 8 tot 10 minuten gaar. De wortel is gaar als je er met een scherp mes doorheen kunt prikken.
  3. Laat de wortel iets afkoelen en doe de schijfjes daarna in de keukenmachine of blender.
  4. Voeg 2 eetlepels kookvocht of afgekoeld gekookt water toe.
  5. Pureer totdat je een gladde puree hebt. Als het nodig is, kun je extra water toevoegen.

Broccolipuree

Ingrediënten
  • 100 gram broccoliroosjes
  • Kookvocht of afgekoeld gekookt water
Bereidingswijze
  1. Was de broccoliroosjes en snijd ze doormidden.
  2. Stoom de broccoliroosjes in 8 tot 10 minuten gaar. De broccoli is gaar als je er met een scherp mes doorheen kunt prikken.
  3. Laat de broccoli iets afkoelen en doe de roosjes daarna in de keukenmachine of blender.
  4. Voeg 2 à 3 eetlepels kookvocht of afgekoeld gekookt water toe.
  5. Pureer totdat je een gladde puree hebt. Als het nodig is, kun je extra water toevoegen.

Bruine bonen met appeltjes

Ingrediënten
  • 100 gram bruine bonen. Gebruik je gedroogde bruine bonen? Bereid die dan zoals aangegeven op de verpakking 
  • 1 à 2 appels 
  • 1 theelepel (vloeibare) margarine of olie 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de bruine bonen zoals aangegeven op de verpakking.Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. 
  2. Doe de bruine bonen en de appelstukjes in een klein laagje water en voeg de margarine of olie toe. 
  3. Laat de bruine bonen en de appelstukjes ongeveer 10 minuten doorkoken. 
  4. Als de appeltjes zacht zijn, kun je alles pureren met de keukenmachine of blender.

Pastinaakpuree

Ingrediënten
  • 1 pastinaak
  • Kookvocht of afgekoeld gekookt water 
Bereidingswijze
  1. Was en schil de pastinaak en snijd er plakjes van ongeveer een halve centimeter van.
  2. Stoom de pastinaak in 8 tot 10 minuten gaar. De pastinaak is gaar als je er met een scherp mes doorheen kunt prikken.
  3. Laat de pastinaak iets afkoelen en doe de schijfjes daarna in de keukenmachine of blender.
  4. Voeg 2 eetlepels kookvocht of afgekoeld gekookt water toe.
  5. Pureer totdat je een gladde puree hebt. Als het nodig is, kun je extra water toevoegen.

Bananenpuree

Ingrediënten

  • Een halve rijpe banaan 

Bereidingswijze 

  1. Verwijder de schil en snijd de banaan in stukjes. 
  2. Doe de stukjes in een kom en puree het met een vork. 
  3. Pureer totdat je een gladde puree hebt.

Perenpuree

Ingrediënten 
  • 1 rijpe peer. Je kunt alle soorten gebruiken, sommige moet je alleen wat langer koken 

Bereidingswijze 

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in stukjes. 
  2. Doe de stukjes in een steelpan met 4 eetlepels water en breng dit aan de kook. Roer het vervolgens even door. 
  3. Laat de perenstukjes 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Roer het af en toe door. Laat de perenstukjes iets afkoelen en doe de stukjes daarna in de keukenmachine of blender. 
  4. Pureer totdat je een gladde puree hebt.